EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7461

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Mauritsstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Dansscholen / Balletscholen

Onderwerp 3.:

Gerard Need

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Dansschool Gerard Need 1966

Beschrijving

Dansschool Gerard Need was wereldberoemd in Eindhoven en omstreken. Ik sta zelf bovenste rij tweede van links met beatlejasje. Stropdas en colbert voor de heren en rok of jurk en hakken voor de dames was toen nog verplicht. Dansleraar is de heer van Lierop, verder herinner ik me geen namen.


Geplaatst op

23-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-11-2006
Naam: Henk Meelen  
img

De dansleraar op deze foto is de heer Waterschoot


Datum: 23-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Sorry voor de verkeerde informatie maar volgens mij hadden ze ook een dansleraar die Van Lierop heette.


Datum: 05-01-2007
Naam: Peter Bok  
img

Beste mensen, ik ben op dit moment 55 jaar en woonachtig geweest in Stratum op de Leenderweg en ik kan u zeggen dat ik op dansles ben geweest bij de 'oude' Need in de Mauritsstraat. Op bijgaande foto is Tini Waterschoot de dansleraar en die gaf les bij de oude Need. Hij is inmiddels overleden nadat hij inderdaad nog lang les heeft gegeven bij Hennesen. De danslerares is Hennie Tuithof en zij was zowel bij de oude als nieuwe Need de partner. Bij de nieuwe Need gaf inderdaad van Lierop les. Zelf heb ik in de tijd rond '68 les gehad bij de oude. Vermeldenswaard is nog dat Nico de Bont de bedrijfsleider was bij Cintha (nieuwe Need). Onder zijn bezielende leiding was het behoorlijk swingend onder het personeel wat voor het overgrote deel uit 'vrijwilligers' bestond. Zelf heb ik nog een tijd glazen opgehaald op zondagavond en verschillende keren meegemaakt dat het behoorlijk 'uit de klauwe' kon lopen op deze avonden doordat er behoorlijk geknokt werd. Daarvan ken ik ook nog de voorlopers op de huidige kleerkasten die bij de disco's staan. Een rots in de branding daarin was Jan Sanders die vele vuurtjes geblust heeft met zijn optreden. Deze meneer is later bij de politie gegaan waar ik hem nog verschillende keren ben tegengekomen. Daar heeft hij inmiddels ook zijn strepen verdiend. Zelf heb ik deze tijd als erg prettig ervaren doordat er toch, ondanks de rake klappen die er weleens vielen, een geborgenheid uitging van deze danstenten.


Datum: 31-01-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

2e rij, 3e van rechts met haarband is Thea Schats, naast haar met bril Rieky Troost.


Datum: 05-02-2007
Naam: Willem van Engelen  
img

Even een kleine opmerking van mijn kant, Willem van Engelen, ik heb met genoegen de stukjes over dansschool Gerard Need gelezen. Daarin kwam Tini Waterschoot ter sprake waarvan wij nog enkele jaren dansles hebben gehad, beter gezegd genoten, bij Hennesen. Tot mijn schrik las ik in jou stukje dat Tini inmiddels overleden was. Ik heb meteen contact gezocht met de familie Waterschoot. Van hen kreeg ik te horen dat dit een misverstand is. Wel is de vrouw van Tini, Jeanne, enkele jaren geleden op veel te jonge leeftijd gestorven. Het is zeker de moeite waard om dit in jou, overigens leuke, stukje te wijzigen.


Datum: 29-04-2007
Naam: Greetje de Bruin  
img

Ja inderdaad, helemaal links op de tweede rij is Tinie Waterschoot volgens mij. Ik heb in de jaren 57/58 nog even met hem gedanst. Ik ben blij te horen dat hij dus toch nog leeft. Het was héél gezellig de zondagmiddagen in de dansschool van Gerard Need en het was er áltijd stampvol.


Datum: 30-04-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Ik ben in 1968 op dansles gegaan met een aantal vriendinnen. Wij hebben les gehad van Tinie Waterschoot. We hebben daar op de dansavonden op zondag ook altijd veel plezier gehad.


Datum: 30-04-2007
Naam: Christine Manders- Meulensteen  
img

Mijn broer, Bert Meulensteen, heeft daar ook als vrijwilliger les gegeven. Hij is in 1992 op 48-jarige leeftijd aan een griep gestorven. Is er misschien iemand die les van hem gehad heeft? Ik in ieder geval wel, thuis in de keuken. Tinie Waterschoot kwam wel eens bij ons thuis.


Datum: 26-09-2007
Naam: Cintha Need  
img

Hallo, wat een verrassing. Ik kijk zo maar eens en zie dat jullie mijn vader niet vergeten zijn. Hij is inmiddels sinds 12 augustus 2003 in de hemel, samen met mijn moeder aan het dansen, voor altijd!! Zelf ben ik geboren boven in de Mauritsstraat, nu al 52 jaar geleden. Toen ik 3 jaar was, had mijn vader de nieuwe dansschool laten bouwen in de Biesterdwarsweg en inderdaad (een ideetje van mijn peetoom) is de dansschool naar mij genoemd. In de vroegere jaren heeft papa zelf dansen geleerd uit een boek en daarna is hij begonnen met zaaltjes te huren hier en daar, op de fiets met een pickupje, om les te geven. Mijn moeder, (eerst zijn secretaresse) Riet Need van Geloven, heeft gedurende lange jaren samen met hem les gegeven. Zelf heb ik ook nog een kleine tijd les gegeven in de Mauritsstraat, samen met Tinie Waterschoot, een heerlijke tijd. Ik moet zeggen dat alle lieve en leuke dingen die ik hier gelezen heb mij heel erg ontroerd hebben. Hartstikke bedankt!


Datum: 26-09-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En volgens mij tweede rij, derde van links met wit kraagje en bril, Else-Marie Peters uit de St. Josephlaan in Tongelre, naast de pastorie van de St. Josephkerk.


Datum: 27-09-2007
Naam: Christine Manders- Meulensteen  
img

Als ik me niet vergis: achterste rij, derde van rechts met ketting, Willie Jansen van aannemersbedrijf Jansen.