Fotonr.: 7369
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1972
Locatie 1.:Stratum |224 Roosten |Roostenlaan
Onderwerp.: Parken / Speeltuinen |Attractieparken |Animali

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Animali. (9)

Beschrijving Vele van ons zullen dit nog wel herkennen.
Geplaatst op 20-11-2006

Reacties

Datum: 12-12-2006
Naam: Joep van de Laar img

Achter Animali aan de achterkant van de leeuwenkooien in dat stukje onbekommerd groen was een vuilstortplaats voor chemisch afval. Daarop staan nu huizen gebouwd. Dit storten vond plaats rond 1950. Waar dit afval vandaan kwam kon je niet bekijken, stond niet op de vrachtwagens vermeld.


Datum: 08-02-2007
Naam: Hans Strootman img

Ergens in het stuk bos aan de achterkant van Animali was een huis waarin het echtpaar Bombeeck een schildersatelier had en daar in de zomer verbleef. Ze hadden ook woonruimte in een van de huizen aan de Floralaan, ter hoogte van de fontein. Zoon Robin zat bij mij op de Jan Ligthartschool.


Datum: 09-02-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Ik kan me nog herinneren dat er in de jaren 50 achter Animali een vliegtuig is neergestort. Er zijn daarbij ook doden gevallen. Wie weet hier nog meer van?


Datum: 09-02-2007
Naam: Wil van Hout img

Het neerstorten van een vliegtuig dat weet ik niet, maar wel dat er geruime tijd een paar vliegtuigen rondvluchten boven Eindhoven verzorgden vanuit dat gebied wat later de sportvelden werden. Misschien is er ooit een ongeluk mee gebeurd, maar daar staat mij niets van bij.


Datum: 09-02-2007
Naam: Hans Strootman img

Ik herinner me wel een vliegtuig dat neerstortte in de bossen tussen Eindhoven en Aalst, maar bij Animali is me niet bekend.


Datum: 09-02-2007
Naam: Wil van Hout img

Het houten huis werd door de straaljager totaal vernield. Maar de slager Tom Jacobs van de Hoogstraat had er ook een huisje en hij kwam goed weg daar er geen schade aan zijn buiten was.


Datum: 10-02-2007
Naam: Henk Mariƫn img

Ik herinner mij dat nog goed. De straaljager stortte neer in de z.g. Engelse Tuin, een bosgebied, omsloten door de weg achter Eikenburg, de weg achter het kasteel van Smits van Ooyen en een weg in Aalst, waarvan ik de naam niet ken. Toen wij erop af gingen, was het hele bosgebied al afgezet door Militaire Politie.


Datum: 10-02-2007
Naam: Wil van Hout img

Ik weet niet of we er over mogen uitweiden, maar er waren daar allemaal Eindhovense huizenbezitters. Ik heb er ooit een huisje willen kopen, maar toen mijn vrouw er een grote spin zag zitten was het meteen over!? De familie Spoorenberg had er ook een huis. Het buiten de stad wonen, evenals vacantie in het buitenland, raakte in zwang. Mijn ouders woonden in de Philipsbouw.