EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7337

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Strijp, St Koenraad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Reisje met pater Canisius.

Beschrijving

Pater Canisius erg actief in de jaren 60 in Strijp vanuit de Koenraadparochie. Of dit reisje te maken had met school,zangkoor of misdienaars weet ik niet meer. Hij trok er erg graag met de jongens op uit o.a. autoracen vond hijzelf erg leuk. Op de foto: begeleiding de hr.en mw.Kauwenberg, Jan en Henk van Krugten, Anton en Andre Broer, Peter Mielekamp, Twan van de Ven, Tonnie de Leeuw, Jan Baltussen, Henry Hoeymans, Ad Kauwenberg met zijn broer, Gerry Meijer, Leo Merode, Pierre van Dooren, Gerard Spekken, Peerke Mouse, Rene en Jos v.d.Westelaken.


Geplaatst op

19-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-12-2006
Naam: Hans Arens  
img

Ik kan mij dit uitstapje naar Schiphol met de misdienaars nog herinneren. De meeste reisjes met de misdienaars gingen naar België onder andere naar de citadel in Namen en de citadel in Huy bij Luik. We zijn een keer naar het autoracen in Francorchamps geweest.


Datum: 19-08-2007
Naam: Diny Arends - Kop  
img

Dit is inderdaad een reisje van de misdienaars want in de onderste rij van links af de tweede jongen is mijn broer Toon, hij zit naast de vriend van mijn andere broer, Ad Kauwenberg die schuin tegenover ons in de Halvemaanstraat woonde.
Mijn broer Toon is lang misdienaar geweest.


Datum: 15-02-2008
Naam: Toon de Leeuw  
img

Waar dit reisje precies naartoe ging weet ik niet meer precies, maar dat vliegtuig met die trap, kan ik me goed herinneren. Aan het gezelschap en de begeleiding te zien ging dit om een reisje met het jongenskoor. Naast Pater Canisius en de koster (broeder Olivier) werden we begeleid door 4 volwassenen nl. de ouders van Hans Richelle (ook op de foto) en de ouders van Ad en Wernie (nu Werner) Kauwenberg. Zij waren het betuur van het koor. ik zie nog een aantal bekende gezichten, die jij nog niet genoemd hebt. Hier volgen ze: Jan de Ruiter, Anton Meijer (broer van Gerrie), Chiel van Oss, Jan van de Emde, Jan Schepers, Wilbert van der Horst, Jules van Zantvoort, Frans van de Bersselaer en Frans van de Laar.