EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7276

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Carnaval

Onderwerp 3.:

Blaaskapellen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stadshofkapel De Eendracht

Beschrijving

In de zestiger jaren ontstond uit Harmonie De Eendracht uit Tongelre de stadshofkapel De Eendracht.


Geplaatst op

15-11-2006

Reacties:

Datum: 16-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Wie zet er de namen bij? Het is tegenwoordig wel de Stadshofkapel maar op deze foto echt een boerenkapel, kielen, zakdoeken, klompen en let eens op de grote trom rechts. Prachtig!


Datum: 17-11-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Links onder is Jos Swinkels. Vader Swinkels en Tiny Swinkels zijn zoon zijn lang de leiders geweest, nu is het Tiny zijn zoon Ludie.


Datum: 18-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Juist Ap, ik wasjuist benieuwd naar de andere namen. De familie Swinkels is bekend. Theo Cremers schrijft in zijn boekje Ons Lampegat dit mooie versje:
Stadshofkapel.

Je ziet ze goed en je hoort ze wel
Onze boerenhofkapel
't is maar goed dat iedereen weet
dat die hofkapel DE EENDRACHT heet
Want ze is namelijk ook bekend
als de DUTCH SWINKELS BAND


Datum: 18-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ook Willy Swinkels, de glazenier, heeft lang deel uitgemaakt van De Eendracht. Doortje, de vrouw van Tiny, is ook een echte muzikante. Ludie heeft het dus niet van vreemden. Er staat me bij dat Ludie een van de oprichters was van De Dommelaers.


Datum: 18-11-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Ben, bij de oprichters van de Dommelaers is Frans Jozef Swinkels betrokken. Dit is de tweede zoon van Tiny en Doortje. Fam.Swinkels heeft jaren bij mij in de straat gewoond. Goede vrienden van ons.


Datum: 18-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ach natuurlijk Ap: Frans Jozef! Moet mijn kop maar weer eens defragmenteren.


Datum: 18-11-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Rechts zittend op de melkbus is Frans van Stekelenborg, vader van Henk op foto 6382, de linkse koiboi van de drie. Frans is inmiddels over de 80 maar speelt nog steeds.


Datum: 19-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ben, oppassen het is al de tweede keer dat je moet defragmenteren, enkele weken geleden ook al. Maar ja de spanning voor 10 dec. Back To The Sixties is misschien de oorzaak.


Datum: 19-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Heeej Mari, geen spanning, wel spannend! Maar er waren trouwens wel verrekkes veel Swinkelsen. Opa maakte niet alleen muziek!


Datum: 02-12-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Hierbij de namen van de bandleden:
Bovenste rij van Links naar rechts: Jan Kuiten, Hub Smulders, Bertus van de Griendt, Karel van Elshout, Theo Bogers, Tini Bogers Martien van Hintem.
Zittend van links naar rechts± Jos Swinkels, Annie van Griensven, Jan Engels, Fons van Griensven en Frans van Stekelenborg.


Datum: 02-12-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Deze foto is gemaakt voor de boerderij van boer Schoenmakers, ergens over de Poeijerse brug.


Datum: 05-12-2006
Naam: Mark Het Heertje  
img

Frans Jozef Swinkels betrokken bij de oprichting van de Dommelaers, zekers te weten van niet. Dat was toch echt Nico Verhagen, Dolf Koch, Wilfred Swinkels en Willy Swinkels jr.


Datum: 23-01-2007
Naam: Alex van de Voort  
img

Marijke, jij hebt helemaal gelijk met de namen van de oude garde van de kapel. Knap. Of heb jij dit teruggevonden in de gegevens van Peter de Groot (5 jaar en 5 maanden bij de Kapel geweest). De foto is minimaal van najaar 1955. Jos Swinkels zit al op de foto, terwijl Jos (8 maanden) na de start er pas bij is gekomen. Jos heeft uiteindelijk 33 jaar en 9 maanden bij de kapel gezeten. Tiny Swinkels is vele jaren later (vast) erbij gekomen. Inmiddels (jan-2007) heeft Tiny zijn broer Jos ingehaald. Glaszetter Willy heeft 'slechts' 9 jaar en 6 maanden volgehouden. En Opa, opa-Willem-Swinkels, onze nestor, 28 jaar en 11 maanden. Anno 2007, bestaat de Eendracht kapel uit 18 personen. Zijn we nu aan muzikant 72. Ofwel zijn er dus al 72-18 = 54 ex-Leden. In meer dan 55 jaar bestaan. Gemiddeld blijven muzikanten 9 jaar en 5 maanden. Ludy Swinkels is sedert 1999 de muzikaal leider. Dat van de oprichters van de Dommerlaers, Nico Verhagen en Dolf Koch, met vrij kort daarna Peer van den Hurk. FJ Swinkels is zeker wel enkele jaren later.


Datum: 24-09-2007
Naam: J.F.G.Swinkels  
img

Ja, dit is de eerste groepsfoto die wij hebben laten maken. Alle namen zijn goed en ook de plaats van opname. Het totale aantal muzikanten met kinderen en aanhang is gekomen op 9 personen met de achternaam Swinkels.


Datum: 22-10-2007
Naam: Fons Van Griensven  
img

De foto hangt bij mij thuis. Mijn vader en moeder staan op de foto. Ik kan me herinneren als jongetje van 4 dat er bij ons in huis in Tongelre iedere dinsdag gerepeteerd werd. Leuk om de foto weer te zien


Datum: 13-03-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Oef; wel bekende gezichten, maar namen, ja Jos Swinkels sowieso , en die met de grote toeter (heette die niet bombardon?) is de Hr. Bogers.
De meeste die ik hierop zie zijn járen lid geweest van de "herriemenie ". En waren daardoor voor mij bekende gezichten geworden.