EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7210

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Beukenlaan zonder uitslag. (2)

Beschrijving

Afscheid van familieleden die vertrokken naar Canada. Beukenlaan (nu opeens met tuin?). Uitgezwaaid door o.a. ds. Velema en zijn vrouw (Chr.Ger. Kerk Plaggenstraat), rest volgt ..


Geplaatst op

12-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-11-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Anneke, dit kan de overkant van de Beukenlaan zijn. Staan ook dezelfde huizen. Dan staat de bus met zijn neus richting veemgebouw.


Datum: 13-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Bedankt Ap! Te zien zijn de families Herder en Rintjema.


Datum: 13-11-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Anneke, is de mevrouw aan de rechterkant met regenjas mevr. Riet Hooghuis? Ik weet dat ze familie van Herder was. En kwam de mevr. met het jongetje op schoot uit de Cornelis Bijnkershoekstraat? Dan zou dat jongetje Peter Herder moeten zijn.


Datum: 13-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Fanny, het is mijn tante Riek (achternaam weet ik niet), die getrouwd was met Freek Herder (broer van mijn moeder). Het jongetje is Pieter Herder.


Datum: 13-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Voor de vrouw met de regenjas ga ik mijn oudere zussen raadplegen. Ik was nog maar een klein meisje toen de emigratiegolf begon. De dame in het midden met het hoedje is mijn moeder!


Datum: 14-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Fanny, de dame met de regenjas heet waarschijnlijk van haar meisjesnaam Rintjema. Mijn oom Tjeerd had een aantal zussen.


Datum: 14-11-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Mevr. Hooghuis was een vriendin van mijn moeder. Ze woonde bij de Jan van Eijkgracht in de buurt.


Datum: 15-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik zou het leuk vinden eens te horen waar ze naartoe gegaan zijn in Canada. De oostkust, de westkust, midden, of richting Alaska? Mijn vakantie breng ik nogal eens door in Canada.


Datum: 15-11-2006
Naam: Dick Smit  
img

Mevr. Hooghuis woonde in de Jan Molenaerstraat.


Datum: 15-11-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Klopt en ze was getrouwd met Tim Hooghuis. Ik wist niet meer welke straat het was, alleen dat het bij de Jan van Eijkgracht in de buurt was.


Datum: 16-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Tjeerd Rintjema en Janny Herder zijn naar Ontario geëmigreerd, net als Jan Herder en Joop Wielheesen (uit de Juliusstraat, haar vader was vertegenwoordiger in koffie en thee (Khalens?)).


Datum: 17-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ontario is zo groot. Woonde ze bij de waterval of in het wijn/fruitgebied, misschien ten noorden van Toronto? In de buurt van de waterval wonen veel Nederlanders.


Datum: 23-03-2009
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Tim Hooghuis junior woont nu in de Achtse Barrier, zijn moeder was een Rintjema. Een familielid trouwde ook een Rintjema.
En Hillie Herder, vast een zusje van Pieter Herder, zat bij mij in de klas.


Datum: 04-07-2010
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Hillie Herder zat ook bij mij in de klas op de Anna Henrietta huishoudschool. Later was ze een verpleegster geworden in het Diaconessenziekenhuis. Dat was ongeveer 1965 geloof ik.


Datum: 14-09-2017
Naam: Joyce Hooghuis  
img

Allereerst wat ontzettend leuk om te zien en lezen. De mevrouw aan de rechterkant is inderdaad mijn oma Richtje Rintjema. Zij woonde inderdaad in de Jan Molenaerstraat in Eindhoven, samen met mijn opa Tiemen Hooghuis. Mijn vader (Tim Hooghuis junior), officiële naam Tiemen Hooghuis, roepnaam Tim, woont inderdaad in de Achtse Barrier. Mijn vader is helaas kort geleden overleden. Misschien kan ik helpen naar de zoektocht voor de plaats in Canada, of is deze inmiddels al gevonden? Ik ben er zelf ook wel benieuwd naar.