EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7207

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Philips Complex Strijp 1/S*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Jubileum 75 jaar (1966)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips 75 jarig jubileum 1966 afd. SEU.

Beschrijving

1966, het jaar dat Philips 75 jaar bestond. Feest in de stad. Ter gelegenheid van dit feest hadden wij een gelegenheidsband geformeerd bestaande uit Jan van Barschot zang/gitaar(?), Toon Paashuisen gitaar, (ik) Ad Herijgers drums en nog twee andere mensen die ik me niet meer kan herinneren. Ons podium was de ladekast van het magazijn van de gereedschapmakerij waar wij werkten. Ik weet nog dat iedereen gewoon die dag naar zijn werkplek moest komen in afwachting wat er die dag zou gaan gebeuren. Toen om 08.00 uur het signaal (toeter) ging (beginnen), keek iedereen elkaar aan, zo van 'En nu? Moeten we hier blijven?' Het onzekere was zo verbroken. Wij onze muziekinstallatie geinstalleerd. De meeste mensen van de afdeling dronken ineens zelf meegebracht bier, want ze wisten natuurlijk ook wel dat het een feestdag zou worden. Affijn wij lekker een paar uur gespeeld en daarna met z'n allen de stad in...


Geplaatst op

12-11-2006

Reacties:

Datum: 12-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ad, zo ken je mekaar alleen op afstand, zo ontmoet je elkaar twee keer op 1 dag: vanmiddag ik met mijn instrument en hier jij met het jouwe. Echt sixties-slagwerk: 1 tomtom, 1 bekken. Premier? Stuur nog eens wat meer van deze mooie plaatjes naar EIB. Ongetwijfeld heb je nog een doos vol!


Datum: 13-11-2006
Naam: Ad Herijgers  
img

Ja Ben het was gezellig zondagmiddag. Ik heb weer een gezicht achter een naam ontmoet, erg leuk. Zo zie je maar. Goed gezien, het was een Premier met een Ludwig snaredrum, nooooit weg moeten doen. Ik zit nu te drummen op een Pearl uit 1978 (nostalgie). Ja, ik heb wel een schoendoos met plaatjes, ik zal eens kijken of er iets bruikbaars in zit om hier te plaatsen.


Datum: 23-09-2007
Naam: Toon Paeshuyse  
img

Hallo. Ik was stomverbaasd mijzelf op deze site te zien. Dat is lang geleden bij Philips. Ik speel nog altijd gitaar, alhoewel sinds een aantal jaren niet meer in een band. Deze foto van het optreden op het magazijn bij Philips heb ik zelf ook nog. Ad, het is lang geleden dat wij samen optrokken, fijn om jou nu te kunnen groeten! Hopelijk zien we elkaar nog eens.


Datum: 21-02-2021
Naam: Theo Pluym  
img

Philips was in 1966 mijn eerste baas. Ik was toen 15 en werkte in de glasblazerij als aftikker zoals ze dat toen noemden. Met dit Philips jubileumjaar hebben we ook nog een bonus gekregen, in zo'n welbekend bruin loonzakje en volgens mij zat er toen 60 gulden in. Heb er niet lang (6 maanden) gewerkt want ik kon niet zo goed tegen die warmte binnen.