EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7103

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Zeelsterstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Willibrordusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Willibrordusschool, 2e klas, 1943.

Beschrijving

De 2e klas van de St. Wilibrordusschool in Strijp (St.Theresiaparochie). Doordat de Duitsers de jongensschool aan de Zeelsterstraat bezet hadden, zat deze klas tijdelijk in de meisjesschool in de Bredalaan. Schooljaar 1943/44.


Geplaatst op

06-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-11-2006
Naam: A.van Erp  
img

Namen eerste rij links G. Klerks, W. Dirks, H. v. Hout, Michiels, K. Nieuwlaat, A. v. Erp, G. Linders, A. v.d. Heijden, P. Segers, J. Verbeek, Roolvink, J. Goosens, A. v. Iersel, Spelbrink, K. Lukken, B. Slimbach, W. Bos, G. Cruts, J. v. Lijsdonk, H. Philipart, H. Geurts, G. v. Kessel, Tops, H. Swinkels, meester Henst.


Datum: 21-05-2007
Naam: Marcel Schlimbach  
img

Fantastische foto van de klas van mijn (overleden) vader, Ben Schlimbach (1935). Hij was dus een jaar of 8. De achternaam is niet juist gespeld (zoals wel vaker gebeurt). Voor informatie over mijn vader houd ik me aanbevolen.


Datum: 23-05-2007
Naam: A.van Erp  
img

De vader van Ben Schlimbach is mede-oprichter van de speeltuin Alle een op den Heuvel. Op de Zeelsterstraat dus jouw opa.


Datum: 12-03-2008
Naam: Flip Raab  
img

Hennie en Bennie Schlimbach woonden op de Zeelsterstraat tegenover ons. Ik dacht dat Hennie iets jonger was dan Bennie, maar dat weet ik niet zeker meer.
Wij, de hele buurt hebben samen met hen gespeeld. Vader Schlimbach was een zeer aardige man die met een bepaald accent sprak. Allen een op de heuvel, de speeltuin, was zijn grote passie.
<<< Flip, geef je even je emailadres door? (Peter) >>>


Datum: 13-03-2008
Naam: Marcel Schlimbach  
img

Mijn oom Hennie Schlimbach (1938) was inderdaad jonger dan mijn vader Ben (1935). Beiden zijn al erg lang geleden overleden: Hennie in 1958 en Ben in 1970. Hun zus en mijn tante Elly (1943) leeft nog wel. Opa Hen(dri)k Schlimbach (1908) is geboren in Groningen, vandaar het accent. Hij kwam (net als vele anderen) naar Eindhoven voor de werkgelegenheid bij Philips. Hij overleed in 1967 een goede maand na mijn geboorte.
Bestaat die speeltuin nog? Waar staat of stond die speeltuin precies?


Datum: 30-12-2009
Naam: Cees Nieuwlaat  
img

Mooie foto uit die tijd, alleen staan de namen verkeerd. Op de 2e rij de eerste van links is Harrie Nieuwlaat en naast hem Cees Nieuwlaat. Wij zijn wel tweelingen maar niet eeneiig.en hadden dan ook totaal verschillende karakters, Harrie deed aan tekenen en schilderen en Cees was meer van het voetballen.
Veel namen komen mij nog bekend voor.


Datum: 16-08-2012
Naam: Ad van Berkel  
img

De speeltuin "Allen een op de heuvel" lag langs de Noord Brabantlaan tussen de Welschapsedijk en het Beatrixkanaal. De situatie in die omgeving is onherkenbaar gewijzigd sinds mijn schooljaren op de Willibrordusschool.


Datum: 19-08-2012
Naam: Tonnie Brouwers  
img

De speeltuin lag volgens mij tussen de Zeelsterstraat en het Beatrixkanaal, tegenover de boerderij die er stond. Er was ook ieder jaar fancy fair.


Datum: 23-08-2012
Naam: Ad van Berkel  
img

Tonnie, als je de boerderij bedoelt die met de boomgaard grensde aan de dijk van het Beatrixkanaal; dat is dus de linkerkant als je over de Noord Brabantlaan richting kanaal rijdt. De speeltuin lag aan de andere kant van de Noord Brabantlaan. Nogmaals, de situatie is nu behoorlijk veranderd. De Noord Brabantlaan kwam vroeger uit op de Zeelsterstraat, die met een flauwe bocht richting Zeelst ging.


Datum: 17-09-2014
Naam: Flip Raap  
img

Beste mensen, de speeltuin "Allen een op de Heuvel" lag tegenover de boerderij van Van Geel tussen de Zeelsterstraat en het Beatrixkanaal. Je had daar een doorsteek iets verder dan de boerderij van Hanneke en Mieke van Loenhout en het winkeltje van Van Houtem (fonetisch).


Datum: 05-07-2017
Naam: Johan Vervest  
img

Dat was in de Bieschboschstraat(weg). Deze liep vanaf de Zeelsterstraat dood op het kanaal. Op de hoek aan de Zeelsterstraat was een aannemer (Gerlag?) gevestigd. Later is deze speeltuin verplaatst naar de Welschapsedijk. Dit tegenover de toenmalige kleuterschool en later de Nederlandse Bank.


Datum: 02-06-2021
Naam: Hans van Alphen  
img

Op de bovenste rij vanaf meester Henst 2e van rechts, staat mijn overleden broer Joop van Alphen, toen Bergen op Zoomstraat 107.