EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7081

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stadse Markt, ca 1975 (Maddox, Carlton e.d.).

Beschrijving

Velen van ons hebben er nog leuke herinneringen aan: de discotheken op de "stadse" Markt zoals Carlton, Maddox e.d. Ik herinner me ook nog Club 44 en Poort van Kleef, maar weet niet precies op welke locatie die zaten.


Geplaatst op

05-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-02-2007
Naam: Peer Retera  
img

Wie kent dan café de FOX nog? Volgens mij, maar ik was toen 15 jaar of zo, zat de Fox weer tussen de Carlton en de White Horse in. Willie van Hoof runde de tent. Mijn eerste stapervaringen... hik


Datum: 17-02-2007
Naam: Angelique Snijders  
img

Zit ik te googlen op internet, kom ik deze foto met commentaren tegen. Echt leuk hoor! Ik ben de jongste dochter van Jan Snijders die vroeger als portier op de Markt werkte. Daarnaast heb ik ook gewerkt voor Wil van Hoof die later café Gebroers op de Dommelstraat heeft gerund met zijn broer Frans (vroeger de BANAAN). Grappig dat ik hier de naam van mijn vader terugvind. Voor diegene die het interesseert: het gaat goed met Jan en Willy (de portiers) nog steeds goede vrienden en inmiddels al een hele leeftijd. Mijn moeder Gonny werkte achter de bar en ze zijn inmiddels al 40 jaar getrouwd. Als kind kan ik me nog herinneren dat ik wel eens mee mocht naar de Markt en dat we dan via de achteringang langs de blaffende dobermannen moesten lopen. Van het uitgaansleven in die tijd weet ik natuurlijk verder niets, daar was ik veel te jong voor.


Datum: 17-02-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Club 44 was naast Maddox links daar zie je staan Grolsch Quelle, ik weet dit namelijk omdat ik daar portier was in die jaren. In '64 was ik de eerste portier in Eindhoven. In Club 44 werden de spatjes uitgevonden doordat mijn baas (Jo v. Gestel) een schip whisky had gekocht uit een brandschade en hij wist niet hoe hij het aan de man moest brengen, daarom werden het halve whisky's met spa en dat noemden ze spatjes.


Datum: 18-03-2007
Naam: Jack van den Akker  
img

Hallo ik ben Jack. Hartstikke leuk om hier iets te lezen over Club 44. Ik heb hier zelf ook gewerkt als dj, voor ongeveer een jaartje. Ik ben hier begonnen ergens in 1970, tot 1971 toen ik door een autoongeluk voor anderhalf jaar niet kon werken. Maar later ben ik teruggekomen en heb ik in bijna alle zaken op de Markt gedraaid en zelfs nog in de Revolution Bar in de Kerkstraat. Ja dat was wat anders daar. Leuk om Jan en Willie te zien. Jan zijn dochter heeft nog even naast me gewoond in Strijp. Maar om even terug te komen op Club 44, eerst had je daar Carolus als dj, daarna kwam Frits Ritmeester. Ja dat is Frits Spits van de radio, van hem heb ik het overgenomen. En hij heeft me ook nog wat lesjes gegeven, want hij was wel heel erg goed. En ja die geluidsinstallatie was wel heel erg goed, was echt een plezier om mee te werken.


Datum: 14-04-2007
Naam: Henny den Brok  
img

Hallo, Ik ben Henny den Brok. Heb destijs bij de Maddox gewerkt, samen met oa Peter Louwers, Appy de Looy, Gerry Hermeling, Willy van Hooff. Later heb ik nog als receptionist gewerkt bij hotel De Wildeman. Herinner me de portiers van de verschillende bars aan de markt, zoals Jan Snijders bij Club 44, beide Willie´s bij de Maddox, de vader van Peter Louwers bij Carlton. Later Jan van Hirtum, die later barkeerper bij de Maddox is geworden. Jan Ducker bij de White Horse, Bill Johnson bij de Toebie die daar met zijn vrouw Mieke werkte. Dat was na de tijd dat Hans Smit daar de sfeer bepaalde. Ik herinner me ook de figuren die bijna alle dagen in de stad hingen, zoals Leo van Pelt, Hans Goossens, Walter Pijpesteel en vele anderen. Ook de verschillende discjockeys zoals o.a. Frits Spits, Tom Mix, Louis van de Waarsenburg, Josje van de Ven en ene Kees waarvan ik de achternaam vergeten ben.
Het was een gezellige tijd die ik nooit vergeten ben. Na lange tijd niet in Eindhoven gewoond te hebben woon ik nu weer midden in het centrum van Eindhoven.


Datum: 20-04-2007
Naam: Els de Waal-Tielen  
img

Hoi, ik ben Els de Waal-Tielen en zie daar zomaar onze gele BMW met groene streep staan. 34 jaar geleden zijn mijn man Mart (uit de Betuwe) en ik hierin getrouwd. Wij hebben elkaar leren kennen bij Club 44 onder het genot van een spatje. Veel genoemde namen zijn zeer bekend. Het uitgaansleven op de Markt was geweldig!


Datum: 21-04-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Els volgens mij is dat geen BMW maar een Ford Cortina zoals die rode auto vooraan.


Datum: 22-04-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

En Jan, volgens mij is het een Simca 1301 of 1501 met ingebouwde Cibié-verstralers.


Datum: 01-05-2007
Naam: Jack van Diest  
img

Heb het een en ander gelezen. Herinner me de rooie Jan Snijders nog goed maar toen werkte hij nog als portier van Carlton en Willy Maas bij Maddox. Later is Jan bij Club 44 gaan werken. In die tijd sportte ik met beiden en kwam ook bij Jan thuis. Ook heb ik nog een herinnering aan een massale vechtpartij tussen Indo's en Molukkers tegen Eindhovense jongeren, zo hevig dat de politie tussenbeide moest komen en de Indo's en Molukkers het station in dreef waar ze op de trein richting Helmond werden gezet. Later kwamen ze toch weer terug via Tongelre, waar ze aan de noodrem hadden getrokken. Het bleef die avond erg onrustig.
Café Fox naast Carlton werd niet alleen gerund door Willie van Hoof maar ook door zijn vriend Jack (achternaam onbekend). Volgens mij werkt Willie op dit moment af en toe bij de Baron op de Kleine Berg.
O ja, later heeft Jan Snijders café Altstadt op het Stratumseind overgenomen en trokken we met hem mee naar het Stratumseind. Dat was mede het begin van het Stratumseind en jullie weten wat er van gekomen is.
Niemand heeft het over de andere café's op de Markt zoals Het Sterretje, Wip in en de Schuur. Nog even terug naar het begin. Het hotel op de Markt heette volgens mij De Wildeman, dat er nog steeds is.
Ook zat er een hotel boven de Poort van Kleef. De eigenaar Bert is afgelopen jaar overleden


Datum: 06-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Wat 'n mooie verhalen allemaal, alleen beste mensen vergeet Tony Sherman niet, groot geworden op de Mert. Hij had destijds 'n aardige hit met het nummer: I'll write you a letter. Ikzelf heb in die tijd nog eens mee gedaan aan 'n discjockeywedstrijd, in Carlton (werd tweede in de finale) en mocht met een gewonnen fles Martini en wat trakctement gaan draaien voor het bureau van Jan Meulensteen (Kleine Berg). Hij stuurde me alle dorpen af waar niemand wou draaien. Wat 'n ervaring en veel gelachen.


Datum: 26-05-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Het is fout Jack, ik ben eerst bij Club 44 gaan werken en later Carlton, toen een jaar Altstadt en toen Hollywood.


Datum: 02-06-2007
Naam: Johan Vervest  
img

De vriend van Willie van Hoof heet met achternaam Florack. Deze heeft in Oss diverse horecagelegenheden.


Datum: 20-06-2007
Naam: Peter Sporen  
img

Gave foto, Maddox en de Vox (staat net niet op de foto), waren mijn favoriete tenten. De groeten aan Willy Maas en Jan Snijders, Wil van Hoof, Jan-Willem van Hirtum en Gerard (Brekelmans?), (DJ) Mike Boyatzis.


Datum: 03-01-2008
Naam: Coby  
img

Ik heb in de jaren 80 bij Maddox en Babouche gewerkt. Ik werkte in die tijd met Kees Keizer, roodharig en keek 'n beetje scheel, wat hebben we met hem gelachen! Ook ben ik Jantje Jank, of Jan V&D niet vergeten, die boven de Maddox woonde, en het terras altijd uitklapte voor 'n pilsje, en zorgde voor de drank die aangevuld moest worden.


Datum: 17-01-2008
Naam: Harriet Smulders  
img

Ik kwam ook veel in de Maddox in de jaren 80, supertijd. Mijn vader woonde boven Maddox, niet zo handig als je een vriendje had, maar aangezien hij een (zeer) stevig pilsje meedronk, zag hij weleens wat door de vingers. Ik vree toen met Frank van Geloven, die velen nog zullen kennen onder de naam 'balletje'. Achter de draaitafel stond vaak Kees Keizer of Wally. Mijn vader Jan Smulders hoorde zo'n beetje bij het meubilair.
<<< Harriet, graag even je emailadres doorgeven (Peter) >>>


Datum: 29-01-2008
Naam: Koos van der Breggen  
img

Nou als we dan toch met het feest van herkenning bezig zijn, ook ik heb als disc-jockey bij Maddox gewerkt met de genoemde portiers en achter de bar Jan van Hirtum en Geertje. Allemaal de groeten en wat waren het mooie tijden. Koos Koetse.


Datum: 09-02-2008
Naam: Hans Smulders  
img

Nostalgie/ weemoed...
Ik sliep soms in het weekend bij mijn vader boven het café Continental op de markt. De eigenaar van dit café was Toon Waterkamp. Ik heb aan die tijd altijd leuke herinneringen gehad. Boven Continental woonden er vier Jantjes. Er was een lumineus systeem verzonnen met aanbellen voor als ik iemand nodig had. 1x bellen was Jantje Borrel, 2x bellen was Jantje baard, 3x bellen was grote Jantje en 4x kleine Jantje. Dit systeem was echter niet waterdicht. Soms had je binnen een minuut alle Jantjes paraat staan.
Als ik op een warme zomeravond boven uit het raam hing, pikte ik een mix op van melodieën van liedjes uit de jaren 80. Nog echte muziek en mensen gekleed als punkers, sloeries, pooiers en bimbo's. De avond werd meestal afgesloten met een gevecht door dronkenlappen op het marktplein. Er was gelukkig altijd wel iets te doen in Eindhoven centrum. Een tijd van woningtekort, weinig rap, krakers, waardeloze songteksten, Ad Visser en andere mensen die een uitgesproken mening dachten te hebben.


Datum: 26-02-2008
Naam: Chrisje  
img

Boven Maddox was Octovius en bij de opening eind zestiger jaren was Rob Bergmans de barkeeper en Frits Spits (Ritmeester) DJ. Het was wat men toen noemde een alternatieve disco met (toen al) verhogingen met kooien waarin werd gedanst. Verder had men een groot scherm waarachter werd gedanst. Door de manier waarop het scherm werd verlicht zag men dan vanaf de dansvloer diverse silhouetten.
Nadat Frits Spits vertrok is DJ Floris Berger, samen met klasgenoten Jo van den Boer en Hans van Geel in Maddox/Octovius gestart. Na enkele jaren vertrok Hans en zijn Floris & Jo met een verder wisselende personeelsbezetting doorgegegaan met de exploitatie. Ze werkten van 1970 tot 1979 samen. Jo stopte toen en is het bedrijfsleven ingegaan en Floris is na diverse omzwervingen als DJ op het Stratumseind uiteindelijk bij de Bierelier gaan draaien. Het waren topjaren voor hem én voor de Bierelier. Na een jaar of zes is ook hij met zijn horeca-activiteiten gestopt.
<<< Maar wie is Chrisje en wat is zijn e-mailadres? (Peter) >>>


Datum: 26-02-2008
Naam: Henny den Brok  
img

Samen met mijn ex-vrouw Denise en Frits als discjockey heb ik nog achter de bar in Octovius gewerkt. Alleen open in het weekend en op woensdag. Floris Berger en Hans van Geel die ik erg goed kende als klant in de Maddox hebben na mij het roer daar overgenomen. Ik ben toen receptionist geworden bij Hotel de Wildeman. Ontzettend leuke tijd.


Datum: 29-06-2008
Naam: Geertje Schouten  
img

Ik ben net terug van het Fiesta del Sol, sprak met Koos over vroeger bij Maddox, Carlton en Toebie. Later ook over het café van Hansje Smid, in het pand van Continental Cherba heb ik ook nog even gewerkt. Maar eerst bij Carlton en Maddox. Doe iedereen de hartelijke groeten. Die rode haren heb ik nog steeds.


Datum: 30-06-2008
Naam: Bram van Leeuwen.  
img

Goh wat was ik verliefd toen op Cielke of Silke. In de Maddox gezellig iedere zondagmiddag met al die indo's. Heb nog gedraaid in de Carlton met Jan en Caroline achter de bar. Was de eerste die importmuziek uit Antwerpen haalde, maar dat snapte alleen die onderwereldjongens van de Neuf. Die zaten om 9 uur al aan de bar en waren om 10 uur weer weg als we weer op de commerciële toer moesten. Mijn leermeester was good old Koos v.d. Breggen. Mooie tijd met die Rooie Jan en Willie Maas, wat een knoesten! Later nog gedraaid in de Advocaat en de Voodoo.


Datum: 30-06-2008
Naam: Ben Dankers  

Die Kaatje en/of Carolus waarover hier wordt gesproken, is dat Carolus Swinkels? Later ook betrokken bij de Savoy Jazzmen?


Datum: 01-07-2008
Naam: Koos van der Breggen  
img

Leuk om te lezen dat mijn maat voor eeuwig, Bram van Leeuwen, verliefd was in die tijd, want meestal waren de dames smoor op hém. Later nog met Bram Saint Tropez en Monaco onveilig gemaakt en nog steeds zien we elkaar. Ik heb Geertje gesproken op het Fiesta del Sol en wat is het dan leuk om collega's en kennissen van zo lang geleden te zien die eigenlijk niet echt veranderd zijn. Of zou dat wel zo zijn?


Datum: 01-07-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Ben Dankers je zit goed, dat is Carolus Swinkels uit Gestel. Muziekant van de Savoy Jazzman. Hij was een van de eerste discjockeys van Eindhoven, in Club 44 op de Markt.


Datum: 09-04-2009
Naam: Vera Joosten  
img

Fox heette eigenlijk: Vox en was de geweldigste zaak waar ik ooit in mijn leven ben geweest. Willy van Hoof was de uitbater en vader van de schooljeugd. Later heeft hij ook nog het tv-programma Starclub gepresenteerd. Dat was in 1981.


Datum: 09-04-2009
Naam: Will van Hoof  
img

In de Vox, waar ik boven woonde, heb ik de fijnste tijd van mijn leven gehad. Lieve groetjes aan al de mensen die daar kwamen en dat mede mogelijk hebben gemaakt.


Datum: 09-04-2009
Naam: Koos van der Breggen  
img

Will van Hoof was gewoon de Vox. Zonder hem, als hij een vrije avond had, was er niets aan. Hij ging regelmatig met de billen bloot en daar heeft menigeen nog hilarische herinneringen aan. Toen was uitgaan nog veilig en gezellig.


Datum: 10-04-2009
Naam: Will van Hoof  
img

Thanks Koos. Wat een tijd hè!


Datum: 01-07-2011
Naam: Albert van Kooten  
img

Hallo allemaal , mijn naam is Albert van Kooten en ik ben op zoek naar mijn Marokkaanse vader die omstreeks 1967-1969 in Club 44 gewerkt heeft. Misschien heeft iemand meer informatie over Boabit Moesawe (iedereen noemde hem ¨Moes¨). Alvast hartelijk bedankt Mijn moeder, Dina (Bernadina) Hurkens, was ook vaak in Club 44. Ze is later getrouwd met Ge (Gerard) van Kooten. Mijn naam bij mijn geboorte was Aboullah Hurkens, later veranderd in Albert van Kooten.


Datum: 02-07-2011
Naam: Jan Snijders  
img

Als wat heeft hij daar gewerkt?


Datum: 11-08-2011
Naam: Martin Blanken  
img

Ik kan me herinneren dat Moes achter in het kleine barretje werkte, naast de disco. Ik was zelf bevriend met hem en hebben zelfs nog samen in een appartement gewoond op de Kleine Berg! Van de ene op de andere dag was hij verdwenen, volgens horen zeggen was hij aangehouden door de vreemdelingenpolitie en was z'n verblijfsvergunning verlopen. Ik heb ook nooit de echte reden uit kunnen vinden en waar hij naar toe is gegaan. Nooit meer iets van hem gehoord. Was een leuke "knuffelmarokkaan", kwam volgens mij uit Khémisset.


Datum: 13-07-2012
Naam: Peter van den Boogaard  
img

Jongens, wat leuk om dit allemaal te lezen!! Ik draaide in de jaren 70 bij Maddox op woensdagavond en zondagmiddag. Op zaterdag en zondag draaide ik enkele jaren bij Carlton. Ik nam daar op jonge leeftijd het stokje over van Koos van de Breggen. Och, die lieve Gonnie die de achterbar deed! En Jan Adams met mij de middenbar. Achter het voorbarretje stond destijds een meisje met blonde haren, haar zus was getrouwd met Mike, een Griek die later bij Maddox wel eens draaide. En dan Jan en Geertje. En dan had je natuurlijk ook Jannie van Willie! Supertijden! Jan, Geertje, Willie, Jannie, Jan en Geertje, Wally van Hoof en de andere medewerkers van "mijnheer Dijks" uit die tijd, Ik denk nog vaak terug aan die mooie jaren!


Datum: 13-07-2012
Naam: Peter van den Boogaard  
img

Goh, Koosje van de Breggen! Wat een avonturier pur sang was het destijds. Als hij vertelde was alles ineens heel groot :-). Ik heb nog eens foto's gezien uit de tijd dat hij draaide bij Stereo Club in Benidorm als ik me niet vergis. Leuke tijd Koos, hoorde laatst dat je een boetiek in Bladel hebt. Toch eens opzoeken!


Datum: 04-03-2013
Naam: Harrie Boerenkamp  
img

Wat leuk al die reacties hier over de goede ouwe tijd, waar ik heel wat jaartjes heb doorgebracht overal: "Club 65" bij Lenie...."Maddox" met Geertje, Ingrid en Jan Octovius. Eventjes de "Toebie" en daarna de "Vox" met Willy van Hoof en ik met Lex. "Carlton" met de danswedstrijden met Annemarie. De "Poort" omdat er veel nichten kwamen. Stiekem jointjes roken bij de "White horse". En zondagmiddag soul dansen in de "Maddox".


Datum: 04-03-2013
Naam: Koos van der Breggen  
img

Hoi, Peter en Harrie, wat leuk dat jullie deze prachtige web-site volgen. Ook ik heb uiteraard geweldige herinneringen aan die tijd dat ik in de binnenstad draaid, helaas voor een habbekrats (tegenwoordig verdienen echte Dee-Jays heulveul meer. Als jullie me willen volgen, kijk maar eens op 040tv.nl. bij de column van Koos.
Peter, even voor jou, hoe gaat het met mijn toenmalige maatje? Fijn dat we zo aan elkaar denken en niet via een rouwadvertentie in de krant herinnerd worden aan een oude vriendschap waarbij men elkaar uit het oog verloren heeft en waarbij je denkt, och, die kende ik ook. Reageer! Groeten van Koos, inmiddels 62 en still in play.


Datum: 11-10-2013
Naam: Jan Meyer  
img

Het commentaar van Koos op 10 april 2009 is helemaal juist, zonder Willie was er niet veel aan. Maar als wij ergens een feestje hadden dan was de Vox ook maar leeg.
Al met al de beste tijd van mijn leven waar ik veel mensen heb mogen leren kennen en zeker om Willie te leren kennen was een hele ervaring.
Eigenlijk zou ik best een reünie van de Vox willen van de periode 1975/1981. De groeten aan alle Vox-gangers van toen.


Datum: 30-12-2013
Naam: Bettie Hendriks  
img

De fijnste tijd in mijn leven heb ik zoals velen in de jaren 70 op de markt beleefd. Alle namen van hierboven klinken nog zo bekend in mijn oren. Helaas was ik in die tijd smoorverliefd op Will van Hoof.
Donderdag was het gratis soep in "de Vox". De afwas doen, de groep "Hot Chocolate" in het café. Met Harrie Boerenkamp zijn we vaak naar de toen bestaande nichtencafé's geweest.


Datum: 30-12-2013
Naam: Jan Meyer  
img

Ja wat Bettie zegt donderdags soep bij Will en daarna de afwas, waar vind je dat nog?
En nu weet ik ook wie Henk is. Ik ging wel eens met Henk de lotto brengen in de gekste tenten zoals toen de tijd de Amazone bar waar alleen meiden waren. Dat was voor mij het walhalla maar niet voor mij weggelegd, haha. Ik weet nog dat Henk zijn snor en wenkbrauwen voor de helft had weggeschoren met de carnaval. Maar dat zijn allemaal leuke herinneringen die nooit meer terug komen.


Datum: 31-12-2013
Naam: Harrie Boerenkamp  
img

Ja Bettie,wat hebben wij een plezier gehad en was het een grote ontdekkingstocht. Soms helemaal in de glitters en het goud. Disco disco! Veel dansen en lachen. Geniet er nog van anno 2014 bijna.


Datum: 31-12-2013
Naam: Bettie Hendriks  
img

Weet iemand "het Vox lied" nog?


Datum: 01-01-2014
Naam: Margareth Slegers Guidone  
img

Dag Jan Adams, Peter, Geertje, Jan en Gonny .Kennen jullie me nog? Margareth, werkte bij Carlton, maar stond ook met mijn zus op de markt. Zat net bij omroep Max naar oude soulmuziek te luisteren en dacht, moest eigelijk toch iets op google te vinden zijn over Carlton. Ben al 28 jaar getrouwd, heb twee zonen en een Canadese en een Indiase schoondochter. Ik woon in Antwerpen. Ik ben blij dat jullie er allemaal nog zijn, heb vorig jaar mijn zus verloren waar ik de markt mee deed.
Wens iedereen het aller allerbeste in 2014.


Datum: 01-01-2014
Naam: Jan Snijders  

Margareth, ik kan je me niet meer herinneren maar desalniettemin wens ik je ook het allerbeste en alle gezondheid voor het nieuwe jaar 2014.


Datum: 01-01-2014
Naam: Jan Meyer  
img

Natuurlijk Bettie, het begint met: als je bij Voxie binnenstapt dan staat je pilsje reeds getapt, enz. enz.


Datum: 01-01-2014
Naam: Koos van der Breggen  
img

Ik kan me Margareth nog herinneren en ook haar zus. Ze stonden inderdaad op de markt en ik dacht met textiel. Ik meen dat ze uit Helmond kwamen en geloof dat ik nog wel eens bij hun thuis ben geweest. Triest te vernemen dat je zus overleden is en ik wens je daarbij alle kracht.


Datum: 03-01-2014
Naam: Peter van den Boogaard  
img

Hé Margareth! Wat leuk, ik had het pas nog over je i.v.m. de reünie van Maddox. Yep, die zit eraan te komen. Ik verwacht heul veul mensen uit onze tijd daar!
facebook.com/events/529478310461427/?fref=ts. Kijk maar eens, je zal het wel leuk vinden.


Datum: 03-01-2014
Naam: Koos van der Breggen  
img

Leuk initiatief Peter. Voor alle oudjes die geen facebook hebben of willen zou het wellicht slim zijn om ook een mail-adres of iets anders bekend te maken waar men op kan reageren. Ben benieuwd wie we nog allemaal kennen uit die mooie tijd.


Datum: 26-03-2014
Naam: Jos Janssen  
img

Boven Maddox was discotheek Octovius met als dj Frits Spits. Op de hoek zat Café de Schuur met als eigenaresse mevr. Van Stiphout, tevens ook eigenaresse van café Touhpits (omgekeerd Stiphout). Hier was het heel donker binnen en werd er van alles verhandeld. Een tv nodig, geen probleem.
In discotheek Zhivago werkte ook Petra van Rooij, de zus van Piet en Hugo. Zij heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het goed draaien van de discotheek. Ik zelf heb nog meegeholpen met de bouw van discotheek Hollywood, maar ben er zelf nooit veel geweest omdat mijn hart toch bij Zhivago lag. Ik kwam ook regelmatig bij Voodoo omdat ik bevriend was met Marja de Moor, dochter van de uitbater Wies de Moor die een soort stiefvader voor mij was


Datum: 25-04-2014
Naam: Koos van Gils  
img

Wat herkenbaar, heb zelf een tijdje in de Vox gewerkt met Willie en Jack.
Ik herinner mij:
- Heerlijke (flink gepeperde) soep van Jackie elke donderdagavond. (kwamen de klanten van de White Horse op af).
- Lekker doorgaan na sluitingstijd; lichten gedimd en muziek flink zachter en dan tot 4 of 5 uur doorgaan (soms wel gesnapt door politie, maar ach!).
- Vox was stamkroeg van veel verpleegsters uit het toenmalige Binnenziekenhuis; ze woonden in de verpleegstersflat op de Vestdijk. Dus was er altijd wat te knuffelen.
- Na sluitingstijd de nachtelijke (naakte) zwempartijen op het E3-strand.
Weet je nog Willie, we hebben nog samen in de jury gezeten van het DJ talentenjacht in de Carlton naast de Vox (heb ik nog een foto van).
- Als laatste nog de vele feesten boven de Vox bij Willie thuis met o.a.. Hot Chocolate en andere bands die optraden in Carlton.
Was in mijn jeugd toch een ongelooflijk heerlijke tijd.
<<< Koos, als je wil mag je die foto insturen. (Red.) >>>


Datum: 14-06-2014
Naam: Anton Lunel  
img

@Harriet Smulders, ik ken haar ook nog, was leuke maffe tijd. Ik kende Harriet inderdaad van boven Maddox. Naderhand kwam ik haar nog eens tegen in de bus naar Spanje. Ik met m'n gekke kop 'n dag later helemaal naar Spanje gereden, was ze weg. Helaas nooit meer terug gezien. Was toch een tijd om naar terug te kijken!


Datum: 14-06-2014
Naam: Harrie Boerenkamp  
img

De reünie van Maddox en ook van de Vox was geweldig incl. mijnheer Dijks en Helene, was super swingen en veel happy faces. In oktober komt de volgende finale op de orginele locatie (Central?).


Datum: 14-06-2014
Naam: Henny den Brok  
img

Albert van Kooten. Ik herinner me Moes nog erg goed. In de tijd dat ik bij de Maddox werkte kwam hij daar bijna elke dag. Ik herinner me ook nog goed toen een grote groep Molukkers de ruiten van de Maddox ingooide en gewapend met stokken daar op de markt stonden, Moes de eerste was die naar buiten ging. Al snel volgde de portiers van Club 44, Jan Snijders, Maddox, Willy Maas, de Toebie, Bill Johnson en van de White Horse, Jan Ducker om de Molukkers te lijf te gaan. Echter de politie kwam toen snel tussenbeide en voerde de Molukkers af naar het station. Wat een tijd met Leo van Pelt, Hans Goosssens, Walter Pijpensteel, Gerry Hermeling, Appie de Looy, Hansje Smit die daar werkte of elke dag wel bij de Maddox en Toebie kwamen en alle wel enigszins, net als ik bevriend waren met Moes.


Datum: 25-06-2014
Naam: Albert van Kooten  
img

Is er misschien ook iemand die nog contact heeft met een Marokkaan die vroeger op de Kleine Berg een kapsalon gehad heeft? Ik weet dat hij een goede vriend van Moes geweest is en misschien weet hij waar Moes nu te vinden is.


Datum: 25-06-2014
Naam: Harrie.Boerenkamp.  
img

Moes/Mustafa Akkus is te vinden op Facebook. evenals de Maddox Reünie Groep.


Datum: 25-06-2014
Naam: Ruud Willems  
img

@ Harrie Boerenkamp. De Mustafa Akkus die jij bedoelt is niet de Moes waarover gesproken wordt. Mustafa Akkus is geen Marokkaan maar van Turkse afkomst.
Ik ben in de jaren 80, goed bevriend geweest met hem. Maar helaas uit het oog verloren in de jaren 90. Ook vanwege zijn leeftijd kan dit niet kloppen. Mustafa Akkus is van mijn leeftijd (48).


Datum: 25-06-2014
Naam: Harrie.Boerenkamp.  
img

Jammer Ruud.


Datum: 04-07-2014
Naam: Wilfred  
img

De VOX... Als u bij Voxie binnenstapt dan staat uw pilsje reeds getapt, slechts plezier waarop u stuit... Fantastische tijd gehad! Ook met Erik, Edwin, Peter, Gerard e.v.a. zoals mijn huidige vrouw Wilma tot op de dag van vandaag!
=== Oproep van de redactie: Vermeld a.u.b. uw achternaam. Ons systeem wordt zenuwachtig van al die (dubbele) voornamen. Bij voorbaat dank. ===


Datum: 07-07-2014
Naam: Albert van Kooten  
img

In ieder geval bedankt aan iedereen die op mijn oproep naar Moes gereageerd heeft! Albert.


Datum: 08-07-2014
Naam: Harrie Boerenkamp  
img

Wij zien jullie op de reünie in oktober. Mijnheer Dijks komt ook en Hélène, de info volgt. En anders kom naar facebook de Maddox groep, zijn ook de Vox people.


Datum: 16-11-2014
Naam: Albert van kooten  
img

Hier volgt een oproep aan iedereen die eventueel wat weet over mijn vader Moes, die gewerkt heeft in Club 44 en ook op de Kleine Berg gewoond heeft. Ook de TROS heeft een oproep gestart bij Vermist voor iedereen die wat weet of info geven kan over die tijd in Eindhoven. Hoe meer informatie hoe beter. Informatie over de Marokkaan die een kapsalon had op de Kleine Berg is ook heel interessant omdat die beide goede vrienden waren en heel lang nog contact gehouden hebben. Ook alles over de vreemdelingenpolitie etc. Bezoek a.u.b. de website van Vermist (Bouabit Mousaqui) en schrijf wat je nog weet over mijn vader! Heel hartelijk bedankt! PS: Ik geef het zoeken naar mijn vader nog niet op.
<< Van de redactie: Wilt u reacties op deze oproep rechtstreeks aan Albert van Kooten richten? Dit kan per e-mail als u klikt op zijn naam onderaan deze reactie. Bij voorbaat dank >>


Datum: 15-04-2015
Naam: Johan Mollen  
img

Afgelopen zondag 12 april 2015 was er  voor de vierde keer een reünie georganiseerd van Maddox. Het was weer supergezellig en we hebben weer vele positieve reacties gehad. Dit stimuleert mij om volgend jaar er weer een te organiseren.
Voor de liefhebbers, kijk even op facebook, type MADDOX REUNIE in, en meld u eventueel aan.


Datum: 13-09-2015
Naam: Koos van der Breggen  
img

Beste Johan Mollen, erg leuk dat er regelmatig een reünie wordt gehouden voor oud-bezoekers en medewerkers van Maddox en Carlton. Wel jammer dat dit alleen via facebook gaat. Mensen die om moverende redenen niet aan dat type social media willen meedoen worden zo uitgesloten van deelname. Ik heb zowel bij Carlton als bij Maddox gewerkt als deejay en ook ik zou graag eens naar zo'n reünie willen komen. Maar als ik het niet weet wordt dat moeilijk. Wellicht kan de info daarover ook via deze site of via Groot Eindhoven worden doorgegeven. Ik denk dat er dan nog veel meer belangstelling is.
=== Koos, je kunt Johan rechtstreeks mailen als je op zijn naam klikt, onder zijn laatste reactie. Er is vast iets met Johan te regelen. (Red.) ===


Datum: 14-09-2015
Naam: Harrie Boerenkamp  
img

Wij hebben genoten op de reünie van Maddox en er waren ook Vox peeps, het swingde tegen het plafond omhoog! Daarbij veel oude contacten kunnen ontmoeten en dat via FB, geweldig en blij, op naar de volgende.


Datum: 11-11-2015
Naam: Jan Adams  
img

Sorry, ik was even een tijd van het scherm verdwenen. Voor iedereen die nog iets wil weten over Carlton, Maddox of Voodoo, mijn nieuwe e-mailadres zie je als je klikt op mijn naam hieronder.


Datum: 11-11-2015
Naam: Jan Adams  
img

Zojuist met Koos v.d. Breggen gesproken om toch nog nog een reünie voor de oud-medewerkers en bezoekers van Dancing Voodoo te organiseren. De heer Toffolo is het daar ook zeker mee eens en ik hoop op reacties van iedereen die dit verzoek toejuicht om begin 2016 dit met ons te gaan beleven.
Laat iets van je horen via e-mail: adamsjan62@gmail.com.


Datum: 11-11-2015
Naam: Johan Mollen  
img

Voor hen die niet op Facebook zitten. Ze kunnen mij een mailtje sturen. Dan neem ik het mailadres op in mijn adressenboek. Op het moment dat er meer bekend is voor de volgende reünie, stuur ik u de uitnodiging via de mail toe. Uw e-mailadres zal alleen bij mij bekend zijn, en wordt niet doorgegeven.


Datum: 11-11-2015
Naam: Koos van der Breggen  
img

Hoi Jan, ik hoop dat er heel veel mensen op jouw bericht zullen reageren. Ik ben niet aangesloten bij Facebook maar gezien de geschatte leeftijd van al die oude getrouwe Voodoo-gangers denk ik dat we hiermee via EindhoveninBeeld een deur opendoen naar een gezellige bijeenkomst. En uiteraard zullen de vroegere bezoekers van Carlton en Maddox dit waarderen. Zij verplaatsten na jaren hun interesse naar zaken zoals Voodoo. Ik begon in Carlton rond 1966 en heb 20 jaar in de binnenstad van Eindhoven gedraaid. Ben in 1985 gestopt met als laatste adres de Bierelier. Het lijkt me leuk om samen nog eens te kletsen over die goede oude tijd en er een leuke avond van te maken. Meld je dus aan bij Jan Adams of mij en vandaaruit gaan we de boel in gang zetten. Koos: badmodegigant@gmail.com


Datum: 28-01-2016
Naam: Johan Mollen  
img

Oké, voor de liefhebbers alvast: Maddox Soul party. Wanneer: zondag 10 april. Hoe laat: 16:00 uur – 22:00 uur. Locatie: Ski Fit Party centrum. Adres: Vijfkamplaan 16, Eindhoven. Entree: € 10,- voorverkoop. Deurprijs: € 12,50. Band: The Groove Foundation. DJ: DaFaan. maddoxreunie@onsbrabantnet.nl.


Datum: 12-06-2016
Naam: Margaretha Guidone Slegers  
img

Ha, die Peter, leuk dat ik nog niet vergeten ben. Het was een leuke tijd met de twee Jannen, Peter, Gonnie en Geertje. Ik ben weer een beetje beter en net naar Canada geweest, waar een van mijn zonen is getrouwd in Montreal. Ik hoop nog eens wat te horen van iemand. Het voelde heel goed met deze mensen te werken. Dijks, de directeur, was een beetje gierig. Daarom ben ik vertrokken. Margareth, Antwerpen


Datum: 08-06-2017
Naam: Ria Meulensteen Ducker  
img

Mijn beste vrienden vergeet ik nooit Bil, Wil, Jan en vrouwen. Altijd in mijn gedachten Ria en Jan Ducker.


Datum: 01-09-2017
Naam: Astrid Rutter  
img

Is Club 44 later naar de Dommelstraat gegaan? Rond 1979 tot 1981 ben ik er wel met regelmaat geweest en was Eddy Dubbelboer er Dj.


Datum: 02-09-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Klopt Astrid, het eerste pand links gezien vanaf het Stationsplein.


Datum: 30-10-2017
Naam: Ad Aarts  
img

Volgens mij werkte Floor als portier bij Maddox voordat Willie daar in beeld kwam.