EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7062

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Centrum, Herberg Oud-Eindhoven / De Wereld

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img

Beschrijving

..........


Geplaatst op

04-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Neem niet te vlug aan dat huisnummers niet veranderen. Ik heb vroeger al eens geschreven dat veranderen een eigenschap is van huisnummers.
Dit pand was vroeger nr 63a Lees wat Marjo erover schrijft:
Tussen nr, 61 en het huidige 63 (voorheen 63a) was een ronde poort die toegang gaf tot Het College waar fabrieken en huisjes waren! (dit lag dus áchter de huizen van het Stratumseind.)
Nr.63 was officieel een werkplaats, is gesloopt en 63a is veranderd in nr.63, wat in de oorlog Hotel Stadt Wien was en vanaf 1956 Oud Eindhoven werd, van Jantje van der Heijden.


Datum: 30-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Mis hem wel, Jan van der Heijden. In de zomer even buurten en naar zijn kwinkslagen luisteren richting passerende dames. Markante Eindhovenaar die alles en iedereen kende.


Datum: 30-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Oud Eindhoven, al jaren onze vaste stek direct na de optocht met Carnaval.
Met de hele groep op de tribune, zodat je je hele leed kunt overzien, met heel veel plezier, elk jaar dezelfde gezichten rond die tijd. Jan was er altijd zelf bij, tot het laatst toe. Hij vond het altijd prachtig mooi. Tot ongeveer een uur of zeven en dan naar Trocadero voor carnavalshap. Hoe dat dit jaar moet weten we nog niet, Jan al een poosje dood en ook Trocadero gesloten.


Datum: 31-01-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik heb bij Oud Eindhoven nog ooit carnaval gevierd eind vijftig begin jaren zestig. Het café was voor de carnaval helemaal verbouwd. Vooral een deel van de bovenverdieping. Hier was een ruimte gemaakt, vrij donker maar heel gezellig, speciaal voor de jeugd. Er was gedecoreerd met doeken en papier. Nu zou dit beslist niet meer kunnen vanwege de brandveiligheid. Ook waren er toen nog niet veel kroegen op het Stratumseind. Ik had een vriendje dat wel eens bij Oud Eindhoven werkte en hij had een vooruitziende blik. Volgens hem zou binnen een aantal jaren het hele Stratumseind uit alleen maar kroegen bestaan. Hij heeft gelijk gekregen ook.


Datum: 31-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Op foto 5417 zie je Jantje nog, buurtend voor zijn zaak. Goei menneke en zo is-t-ie ook geëerd door de FEC.


Datum: 30-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

In de jaren tussen 1975 en 1992 wisselden wij regelmatig hotelgasten uit: was Oud Eindhoven uitgeboekt met gasten dan werden die steevast, en zo over en weer, bij ons, Hotel De Ridder in de Hertogstraat, ondergebracht. Heb destijds vaak gebeld met Jantje v.d. Heyden die met hart en ziel aan zijn bedrijf heeft gewerkt. Een Horeca-man in hart en nieren!