EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6972

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Generaal van Heutszlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, Bs Rapenland

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Basisschool Rapenland klassefoto 1963.

Beschrijving

.


Geplaatst op

30-10-2006

Reacties:

Datum: 02-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Op de achtergrond de Nieuwe Dijk. Of heette het toen al Verschaffeltstraat? Er bestaat nu nog maar een klein stukje van deze oer-Woenselse straat, gelegen tussen de kop van de Gen. Marshallweg en een van de taluds van de Kennedylaan. Omdat het in het verlengde ligt van de Gen. Dibbetslaan, is het stukje ook zo omgedoopt.


Datum: 11-01-2017
Naam: Loes Peeters  
img

Leuke foto. Het waren mijn klasgenootjes. Ik ben zelf niet zichtbaar op de foto. Jammer dat er niet meer foto's van zijn.


Datum: 22-02-2017
Naam: Cora de Waal-Robbemond  
img

Zit ik zomaar wat foto's te bekijken van de buurten waar ik gewoond heb, kom ik een foto tegen waar ik zelf opsta, leuk! Volgens mij zat ik toen in de 3e klas van de openbare lagere school, die later de naam "Phoenix" heeft gekregen en is gevestigd aan het Gen. de Collaertpad. Het hoofd van de school was meneer Mettes. Allerlei namen komen weer naar boven nu ik de foto goed bekijk: Willem de Jong, Paula van Straaten, Elly van Munster, Antoinette van Engelen, Leeke Tsjoe en natuurlijk juffr. Korenman. Wie weet er nog meer namen te noemen?
Volgens mij heeft deze school, de 3e gemeentelijke lagere school, nooit de naam Rapenland gehad. Er zat wel een school met die naam aan de Generaal Marshallweg.