EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6957

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Monumenten

Onderwerp 3.:

Overige Monumenten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Monument doodgeboren kinderen

Beschrijving

Op Allerzielen (zaterdag 2 november 2002) werd op de R.K. Begraafplaats St. Petrus aan de Kloosterdreef dit monument voor doodgeboren kinderen onthuld. Een plekje waar, zij die daar behoefte aan hebben, kunnen rouwen om hun doodgeboren kindje. Het kunstenaarsechtpaar JeanMarianne Bremers uit Helvoirt kreeg de opdracht tot het maken van het monument. Zij maakten een bronzen beeldje van ruim 1.20 meter hoog dat zij de naam Prematuro (Italiaans voor vroegtijdig) meegaven. Het stelt een vrouw met haar baby in de handen voor. Ze heeft het kindje nog net vast aan de voetjes. De baby, omhoog gericht, symboliseert dat het kind, het leven, haar letterlijk en figuurlijk ontglipt. (foto op verzoek van de oorspronkelijke inzender vervangen op 13 nov. 2008 (red.)) Voor de tekst op de plaquette zie de grote versie, met dank aan Anton van Kemenade.


Geplaatst op

29-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-10-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Heel mooi in alle opzichten!


Datum: 19-03-2007
Naam: WJP. Hendriks  
img

Omdat de doodgeboren kinderen niet gedoopt mochten worden en dus met de erfzonden belast bleven mochten deze volgens het Katholieke geloof niet in gewijde aarde begraven worden. Deze werden op een aparte plaats op de Katholieke begraafplaatsen bij elkaar gelegd. Wat een goede oude tijd hé.


Datum: 29-08-2013
Naam: Tini van Rooij  
img

Helaas viel ook dit prachtige monumentje ten prooi aan de niets ontziende koperdieven. En dit voor een opbrengst van misschien enkele tientallen euro's. Gelukkig is er inmiddels een nieuw monument geplaatst, zie foto 34253