EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6940

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Koenraadlaan/Bezemstraat*

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Strijp, St Koenraad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eerste H.Communie in de Koenraadkerk. (1)

Beschrijving

De foto is genomen vanuit de kerk. Wat lopen we toch vroom naar binnen. Is het misschien de Terp die we zien op de achtergrond waar al meer over gesproken is. Weet iemand wat het bord is daarbij, ik meen een apothekers-kruis te herkennen. Is de kruidenierswinkel nog niet aanwezig of staat deze verder naar rechts.


Geplaatst op

28-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-10-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Rene, de winkel staat meer naar rechts. Ik ben een oude buurjongen van Harold Steenbakkers uit de Koenraadlaan. Ik heb jou vader eens een keer met een bos sleutels onder zijn schoenen geslagen, hij zat te slapen tijdens de nachtdienst in gebouw RK. Hij was blij dat ik het was wij waren bekende van elkaar. Samen hier over gelachen want ik zat bij de bewaking van Philips.


Datum: 29-10-2006
Naam: Rene van de Westelaken  
img

Dag Ap bedankt voor de reactie. Harold kan ik me goed herinneren. Verder kan ik je vertellen dat ik op dit moment al dertig jaar bij de Philips-Bewaking werk.
Als je praat over toevallig. Op dit moment bij Medical-systems in Best.


Datum: 30-10-2006
Naam: Pierre van de Wielen  
img

Het huis op de foto is volgens mij inderdaad de terp. Toen nog bewoond door de fam Samang. Het huis in het midden is de boerderij van Nolleke, in de tuin stond een grote kersenboom. De winkel (Spar) van van Melis is iets verder naar rechts. Het schuine dak waar je tegenaan kijkt is volgens mij de meisjes school aan de Zevenaarlaan.


Datum: 14-11-2006
Naam: Cees Weijers  
img

Het is De Terp, ik ging daar als kleine jongen naar toe was toen ongeveer 8 jaar en ik ben nu 41. De Terp is toendertijd naar de Needestraat gegaan in een gewoon woonhuis. Daarna werd het Oeshoes. Ik weet het nog als de dag van gisteren.


Datum: 23-08-2007
Naam: Rian van Tiel  
img

Het bord op de achtergrond is van dahliatuin t Knolleke waar mijn vader jarenlang leider was (Dhr. Antoon van Tiel). Volgens mij was het onderdeel van de Parochie of jongensvereniging.
Rian van Tiel uit de Winterswijkstraat 9.
<<< Rian, en nu nog je emailadres. (Peter) >>>


Datum: 15-02-2008
Naam: Diny Arends-Kop  
img

Het huis schuin achter links is inderdaad de Terp daar werd dinsdagavonds kinder-EHBO gegeven en donderdagavonds voor de meisjes en vrouwen handwerkles onder leiding van Zuster Stevano en een dame van de Zonnebloemvereniging.


Datum: 15-02-2008
Naam: Toon de Leeuw  
img

Leuk deze foto, al zijn de kinderen moeilijk te herkennen. Maar ik vind het wel leuk om onze juf (juffrouw v.d.Put) op de foto terug te zien. De SPAR-winkel van de fam. Melis staat verder naar rechts, bijna tegen het nonnenklooster Maria ter Engelen aan. Als we daar de mis moesten dienen, moesten we al om half zeven aanwezig zijn. De kosteres was Zr. Stephana.


Datum: 06-06-2010
Naam: Jan de Wijse  
img

Ik heb juffrouw van der Put ook gehad in de eerste klas,  maar of ik ook op de foto sta, ik zou het niet weten.


Datum: 07-12-2015
Naam: Theo Hendriks  
img

De terp was voor de generatie voor mij. Ik ben er 2 keer geweest, 1 keer om tussen de resten nog wat bruikbare spullen te zoeken. In de hens gestaan.....opzet?