EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coƶrdinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6913

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

Philips Bedrijfsschool / JNO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
25-jarig jubileum Philips JNO

Beschrijving

Het 25-jarig bestaan van de Jongensnijverheidsopleiding van Philips. De opleiding stond in hoog aanzien in het bedrijfsleven. Ik zat toen op die school. Hoofd van de school was de Hr. Lap. Verdere namen uit die tijd waren de heren: Rovers, Faber, Nabbe, Dekkers, van Oorschot die ik, me herinner. De school bestaat inmiddels niet meer. Het was een leuk feest (zie foto 3983)


Geplaatst op

27-10-2006

Reacties:

Datum: 27-11-2006
Naam: Joep Heijmans  
img

Ik ben 1952 naar de JNO gegaan om er als gereedschapsmaker na 4 jaar bij de Philips Machine Fabrieken Gereedschapmakerij te gaan werken.
Ter aanvulling nog enkele namen van leraren : Moest (glas), v Winkel (gereedschapmakerij), Baxa en Kruit (bankwerkerij), Driesen (smederij), Wilson (schaverij), Viskil (wiskunde). Hr Kruit werd volgens mij Orm (uit de strip Eric de Noorman) genoemd vanwege zijn grote snor.


Datum: 28-11-2006
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Nog enkele namen van leraren uit mijn tijd 1957 -1961 ook gereedschapmaker: Vos, van Uden, Faber, Kortooms, Gordijn, Molegraaf, Weenink, allemaal fijne leraren. En de prijs voor meest onaangename persoon gaat naar.....Viskil.


Datum: 17-05-2007
Naam: Michel Grijseels  
img

Ik mis ook nog een markante elektro-leraar, Pietje Geverding bijgenaamd de neus. Hij was de promotor van Energie gaat nooit verloren. Ik heb het veel later pas begrepen wat hij er mee bedoelde.


Datum: 17-05-2007
Naam: Hennie Peels  
img

Ja, Pietje de neus. Heb nog wel kwajongensstreken met hem uitgehaald. Sorry Piet, je was de fijnste leraar, voor mij dan toch. Voor wiskunde hadden we Dun. Heb mijn tijd daar door mogen brengen van 1956 tot 1960.


Datum: 19-11-2007
Naam: Sjef Louwers  
img

Ik zat van 1951 tot 1955 op de JNO. nog enkele namen van leraren.
Mulder (wiskunde), Jules Nijhof, Cees Herijgers (fitters), Vriend (instrumentmakerij),
Brink (beschrijvende meetkunde). Fantastische school was het.


Datum: 15-08-2010
Naam: Rene Weenink  
img

Wat leuk om de naam van mijn vader (Ben Weenink) hier tegen te komen. Hij was leraar (gereedschapmakerij of instrumentmakerij?) op de JNO Bedrijfsschool. Ik was toen nog erg jong maar ik weet dat hij daar met veel plezier heeft gewerkt en hij was er trots op dat zoveel leerlingen via deze opleiding een goede baan binnen het bedrijfsleven konden krijgen. Ik kreeg de indruk dat er een goede sfeer was en met wat ik hier zoal lees lijkt dat ook wel te kloppen. Mijn vader kwam wel eens thuis met examenstukken (fijnmechanische en later ook wel glasgeblazen) en dat vond ik geweldig om te zien. Daar zaten werkelijk kunststukjes bij! Op een later moment is hij onderwijsconsulent geworden bij de SOM en dat hield in dat hij door het hele land stageplaatsen organiseerde en de leerlingen daar ook begeleidde. Hij was toen erg vaak op pad. Even een werkbezoekje aan Drachten was heel normaal. Helaas is hij in 2000 op 73 jarige leeftijd vrij plotseling overleden. Mocht ik nog foto’s tegenkomen in relatie met de JNO dan zal ik zeker proberen om die op deze fraaie website te plaatsen.


Datum: 19-11-2010
Naam: Gerard Brom  
img

In de lijst met namen van docenten die rondom 1960 aanwezig waren ontbreekt de naam van Ooms. Hij gaf op fantastische wijze Nederlands. De humor, kwaliteit en plezier van die man staan me nog altijd bij.


Datum: 01-10-2012
Naam: Nico Dirkx  
img

Tjaa, Viskil, wie heeft daar nu fijne herinneringen aan. Maar Pietje de Neus was een wereldvent. Altijd in voor een geintje, maar er moest wel gewerkt worden, terecht natuurlijk.


Datum: 21-01-2014
Naam: Henk Bergmans  
img

Ja, deze leraren ken ik allemaal. Ik heb van 1952 tot 1956 op de JNO gezeten en leerde voor elektriciƫn. Ik was ook even bevriend met de zoon van Pietje Geverding, Thijs Geverding en Joep Heijmans woonde bij mij in straat, 2e Akkermuntstraat. Ik herinner me nog aan Thijs Bartels, Willy Heijink (Keeper bij Eindhoven).