EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6845

Bijdrager:

Jaar:

1925

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumseind. (2)

Beschrijving

Op de achtergrond de Stratumsedijk. Links kon je naar de Plekhoek. (RHCe 0067809)


Geplaatst op

24-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Links het pand waar later Groentewinkel Sanders heeft gezeten.


Datum: 25-10-2006
Naam: M3nn0  

Ik ben toch veel op het hedentendaagse Stratem's Eind geweest, maar ik kan me niet zo goed orienteren... Welke café's zien we? Alleen het hoge gebouw links zegt me iets.


Datum: 25-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

We zien hier weinig cafe's het is hier in de 20/30 jaren, maar op de achtergrond zie je de toren van de Sint Joriskerk, en na het 4/5de huis rechts is het molenstraatje je kunt het tussen de 3 mensen op straat zien. Opnieuw even
orienteren moet lukken.


Datum: 25-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Vooruit Erie ga door.


Datum: 25-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Menno ik heb een vergelijkbaar probleem, ik ken het huidige Stratumseind niet. Je zult de cafe's zelf in moeten vullen. De fotograaf staat op de plek waar nu de Oude Stadsgracht het Eind kruist. Waar die bomen staan ligt de Delftse brug over de Dommel. Bij die linker boom is een cafe met een tekening van soort motor op de muur. Ik hoop dat dit helpt.


Datum: 25-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

foto 640 geeft een blik van links op het rechtse pand (Dings-Slaats, thans Italiaans restaurant La Fontana). Herkenbaar aan de bogen.


Datum: 25-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Die linker bomen van Hans hebben plaats gemaakt voor een bult in de weg. Het z.g. Defts bruggetje. 25 meter voorbij de laatste lantaarnpaal rechts, heb je een prachtig uitzicht op het van Abbe museum, met het opvallend rood bruggetje wat enig is in zijn soort.Echt iets voor U En het is de moeite waard een kijkje te gaan nemen. De hele omgeving wordt gerenoveerd en niet verinneweerd.


Datum: 08-05-2007
Naam: Peer Retera  
img

Menno, beetje later dan je de vragen stelde. Ik zal in cafétermen spreken: eerste pand links op de hoek zit zeer recentelijk Cafe de Nis (is nog niet open dacht ik), daarnaast Bar 2 Alex, Royce Club, Bakkerij, Brugske en Thunder Roadhouse. Rechts kun je zeker verder invullen. Volgens mij is het pand waar de bakkerij inzit nog te herkennen (hoogste gebouw links). Ook de panden van het Brugske en de Roadhouse zijn echt oud... Krijg je er een beter zicht op nu (of had je dat ondertussen al?)