EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6824

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Overige Verenigingen

Onderwerp 3.:

Kaartclub Vreugde na Arbeid

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kaartclub Vreugde na arbeid.

Beschrijving

Het jaartal is mij niet bekend maar dit zijn leden van de kaartclub Vreugde na arbeid. De heren zijn allen middenstanders van de binnenstad van Eindhoven. Links voor: L.J. van Hout en P.J.Keukens (met sik), wie kent de andere leden? ===De foto was eerder dubbel gepubliceerd, het dubbel werd verwijderd en de commentaren hier samengevoegd. ===


Geplaatst op

23-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-10-2006
Naam: Hélène van Coppelmans- van Wielink  
img

Volgens mij is deze foto ingestuurd door een kleindochter van Van Hout-Ververgaard. Ik heb volgens mij dezelfde foto gezien op het prikbord van het RHC Eindhoven.


Datum: 31-10-2006
Naam: Peer Retera  
img

Het is in ieder geval een foto die uit meerdere foto's bestaat die over elkaar zijn geplakt (nu zouden we dat met Photoshop doen in de computer). Kijk maar: de middelste persoon voortste rij krijgt licht van rechts op zijn gezicht, de rest van links. Achterste rij, meest linkse persoon: die kijk je op zijn schouders de rest is van een lager standpunt uit gefotografeerd. Misschien kon niet ieder op de dag dat de foto gemaakt werd...


Datum: 31-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

In het RHC-e staat dat ze een kaartspel speelden namelijk Katten. Dat speelde in vroeger met de vader en de oom van de auteur van: Stadgenoten groot Woensels memoriaal. (Martin Op den Buijs.)


Datum: 17-12-2006
Naam: Monique van Straten  
img

(Oud-)Eindhovenaren van de binnenstad zet met kerst je ouders voor de pc en laat ze de oude foto's zien waarvan de namen nog zoek zijn. nu kan het nog.


Datum: 08-02-2007
Naam: Monique van Straten  
img

v.l.n.r. staand: Cees Peters, slager Kleine Berg, Jan de Roij, slager Demer, Cox keurmeester, Jac.Ligtvoet fietsenmaker Demer/Stratumseind, Smid van der Heijden Ten Hagestraat, Martinus Weijtens en Harrie Paulissen slager


Datum: 08-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

L.J. van Hout is geboren in 1883 en in 1936 overleden. Dus de foto moet zijn van vóór 1936. Bron genealogische site Mia v.Hout.


Datum: 09-02-2007
Naam: Peter Weijtens  
img

Martinus Innocentius Weijtens (*28-07-1866 +07-12-1929) was inderdaad slager van beroep en oefende dit uit in waar nu De Kram zit (voormalig Peels-Weijtens). Deze foto moet dus zeker van voor 1929 dateren!


Datum: 10-11-2012
Naam: Pax Ligtvoet  

Onder naast Jac. van Hout zit P. Keukens (timmerwinkel op de Emmasingel), dan Van der Heijden (boekhandel), Jan Spoorenberg (bakker) en Tinus van Hugten (schoenenwinkel op de Markt)