EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6790

Bijdrager:

Jaar:

1996

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, Paul Krugerstam / St Jorisstam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Reunie Paul Krugerstam 1996.

Beschrijving

De namen volgen nog maar o.a. Campman, Dillen, Engbers, Ector, Liebregts, Ligtvoet, Luiten, van Pelt, de Rooij (EWOFA), ikzelf (voorop met fototoestel) en niet te vergeten Theo van de Wiel, die dit georganiseerd heeft


Geplaatst op

22-10-2006

Reacties:

Datum: 22-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Staande v.l.n.r.: Wim Luiten, Willie Teeuwen, Fred Strooper, Guus Craenen, Frans Campman, Jos Hezemans, Pierre Cuppers, Nico van den Heuvel, Ben Valkenburg, Jan Kok, Toon van Pelt, Theo Koenen, Ad Engbers, Harrie van Orthen, Piet van Lotheringen, Frans Booms, Henk Luiten, Paul de Rooij, Jan Luiten, Piet Trinus, Ton Dillen, Tinie Hurkmans.
Zittend: Vic van Lijf, Ferrie Ector, Jan Ligtvoet, Ben van Deutekom, Theo van de Wiel, Jo Liebregts.
De Campmannen zijn reeds vernoemd op deze site bij de foto's van de HTS, Toon van Pelt bij het Maria van Beauraingbeeld op de Geldropseweg, de broers van Ad Engbers op diverse klassefoto's, Paul de Rooij via EWOFA, Ton Dillen is 'n broer van, Ferrie Ector van de Stratumsedijk, Ligtvoet van de Aalsterweg en Jo Liebregts van de touwslagerij. De stam was gehuisvest in de blokhut op het Iristerrein tussen Stuiverstraat, Geldropseweg en Voorterweg.


Datum: 22-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Praten wij hier over een reunie van scouting? En heette Ferrie Ector vroeger soms Ferdinand Ector en lid van scouting Tongelre aan de Bloemfonteinstraat?


Datum: 23-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Jazeker, de verkennerij (meer speciaal de voortrekkerij) zoals het toen nog heette. Ik praat over de midden jaren 50. Mogelijk is hij daarna verhuisd naar Tongelre. (zie ook notities bij Stratumsedijk) Ik schat hem van 1934-35.


Datum: 23-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Vic, als die Ferdinand uit 34-35 is dan kan het niet DIE man zijn die ik meen te kennen uit de verkennerij in Tongelre, want die zal ergens van begin 1950 of misschien eind 40-tiger jaren zijn. Ik was in de zestiger jaren welpenleidster bij Johannes de Doper in Tongelre en heb nog foto's waar ik met Die Ferdinand aan tafel zit op de Koempoelan in Overasselt.


Datum: 18-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Deze stam is later de St Jorisstam geworden en ik heb daar van 1965 tot 1969 bij gezeten. Piet Trinus is nog een keer met ons op kamp geweest, in 1966 naar het Harzgebergte in Duitsland. Ik heb nu voor mij het laatste logboek van de stam met een bladzijde waarop alle bezoekers van de CLOU 1966 getekend hebben. Helemaal rechts boven staat Vic van Lijf. Een van de laatste verslagen in het logboek gaat over de heropening van het groepslokaal aan de Geldropseweg op 3 Juli 1967.


Datum: 08-02-2007
Naam: Henk Luiten  
img

Vanaf het begin van de dertigerjaren bestond in de Stratumse St.Jorisparochie de verkennersgroep St.Christoffel met een welpenhorde, een verkennerstroep en een voortrekkersstam. De naam Sint Joris kon niet worden gebruikt omdat er al een St.Jorisgroep bestond op het St.Joriscollege. Na de oorlog werd onder oubaas Gerard van Kraay de naam van de Christoffelstam veranderd in Paul Krügerstam (de naam Voortrekkers was ook al afkomstig uit Zuid-Afrika). De groep had de thuisbasis in het speciaal daarvoor gebouwde troeplokaal dat tegenwoordig dienst doet als buurthuis De Blokhut in het Iristerrein.