EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6614

Bijdrager:

Jaar:

1981

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

Pagelaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pagelaan in 't Hofke. (2)

Beschrijving

Deze foto is ergens in 1981 gemaakt op de Pagelaan. Hier had Lijn 6 z'n eindpunt.


Geplaatst op

17-10-2006

Reacties:

Datum: 17-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Op de achtergrond de autohandel Van Mierlo. De Tongelrese schrijver Tony van de Boomen woonde er nog niet, want de straat moet er nog aangelegd worden.


Datum: 11-06-2007
Naam: Hans Schoonen  
img

Autohandel van Mierlo lijkt me niet correct, garage Prominent is de naam, in 1980 waste ik hier voor een zakcent iedere week alle auto's. De echte naam van de eigenaar is me ontschoten, zijn vader had ook een tweedehands autohandel op de Boschdijk tegenover het oude pand van van der Meulen. Naderhand is de eigenaar Ferrari handelaar geworden in het centrum van Eindhoven schuin tegenover de trijpfabriek van Schellens.
=== Was die ontschoten naam dan Roos? Zie ook het commentaar bij foto 7414 (Tini) ===


Datum: 17-06-2007
Naam: Jac van Dijck  
img

Gerrit Roos is zijn naam, inderdaad had zijn vader ook een autohandel op de Boschdijk, nadat ze op de Pastoriestraat moesten verhuizen wegens de sloop van de Pastoriestraat-oost, maar van te voren waren ze groentenboeren die met paard en wagen vanuit de Pastoriestraat (het gedeelte dat verdwenen is) hun groenten uitventte.
Ik heb mijn eerste auto nog van Gerrit gekocht. Hij woonde toen nog in de Pastoriestraat recht tegenover ons op nr 22. Daarna heeft hij nog een tijd een groentenwinkel gehad op hoek Verwerstraat/Pastoriestraat tegenover café de Monopole) en van hieruit is hij naar de Wolvendijk gegaan en later naar de Vestdijk in de oude garage van de Stadsautobusdienst.


Datum: 17-06-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Als iemand zegt dat een aangedragen naam niet klopt, zou het beter zijn dat hij zich in ieder geval vergewist of er te voren geen andere man met zijn stiel heeft gezeten. Waar ik over praat zijn de jaren 60 of daar omtrent. Toen woonde daar de heer van Mierlo met zijn autohandel. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de heer Gerrit Roos deze zaak overgenomen.