EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6608

Bijdrager:

Jaar:

1996

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Mauritsstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Mauritsstraat

Beschrijving

Hier ziet u de Mauritsstraat. Links ligt de Willem de Zwijgerstraat. Aan de rechterzijde de straat is rechts is de van Egmondstraat tegenwoordig heet de straat Anna van Egmondstraat.


Geplaatst op

17-10-2006

Reacties:

Datum: 17-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik kan mij nog goed herinneren dat hier vroeger de upper ten woonde. Nu zie alleen maar studenten en oude fietsen. Van gordijnen wassen heeft een student nog nooit gehoord of het moet thuis zijn. Als ouders hier een beetje naar zouden kijken, zou het er beter uitzien, maar ja. Er is natuurlijk een bom geld mee te verdienen. Ik heb zelf studenten in de straat gehad, maar ik had ze vlug opgevoed. Ik had na een leuk avondje bij mij thuis een lijst gemaakt met corvee tijden en ieder hield zich er aan. En als er nieuwe kwamen, eerst op de ballotagelijst met toestemming van de eigenaar. Leuk contact gehad en ben bij een van die jongens op Aruba bij zijn ouders geweest. Geen probleem. Ook waren altijd de ramen gewassen. Maar wel mee en dan een glaasje bier laten drinken. Als echter de hele straat vol met studenten komt, wordt het een klein beetje moeilijker.


Datum: 17-10-2006
Naam: Eugène Mudde  
img

Ik ben komen wonen in 1953 in Eindhoven en wel in de Mauritsstraat, (50) Toen nog een prachtige straat met grote lindebomen aan weerszijden. Deze straat moest zonodig binnenring worden! Een onzalig besluit van gemeentewege. Zoals zovele besluiten indertijd. Het is derhalve niet zo gek dat dan zo'n straat gaat verloederen


Datum: 22-11-2007
Naam: Penelope Monypenny  

Ik ben geboren in de Mauritsstraat 22B in 1958; later verhuisden we naar nr. 18 waar we een grote tuin hadden met twee enorme populieren die er nu nog staan. Vaak kwam het grasveld omhoog, de reden was natuurlijk gas, de Gender stroomt er onderaards. Het was inderdaad een mooie straat met kinderkoppen, lindebomen en mooie groene lantaarns. Vaak stonden de kelders onder water, dat gaf een vreemde geur. In de gemeenschappelijke voortuin stonden mooie bomen, die vanwege de commercie moesten wijken. De Mauritsstraat is nu een straat zonder ziel, veel verkeer, betaald parkeren, bedrijven en studentenhuizen. Ik vraag me af hoeveel gezinnen er nu nog wonen en hoe lang ze het er nog vol zullen houden?