EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6575

Bijdrager:

Jaar:

1994

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

St Gerardusplein

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Pastorieën

Onderwerp 3.:

St Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
SPD St. Gerardusplein

Beschrijving

Dit is het gebouw van de SPD wat tegenwoordig Mee heet. Sinds kort zitten ze niet langer op het St. Gerardusplein maar op de Laan van Diepenvoorde in Waalre.


Geplaatst op

16-10-2006

Reacties:

Datum: 17-10-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Wat gaat er met het gebouw gebeuren? Het is de oude pastorie van de Gerarduskerk. In dit gebouw moesten we voordat we gingen trouwen nog een bezoek aan de pastoor (destijds pastoor Van Dijk) brengen. Waarvoor heb ik nooit begrepen maar dat was traditie in die tijd.


Datum: 17-10-2006
Naam: Harry Zeilmaker  
img

Het bezoekje van Therese aan de pastoor voor het trouwen was wel wat meer dan een traditie. Het was eigenlijk een onderzoek of er geen huwelijksbeletselen zijn die het huwelijk achteraf ongeldig zouden kunnen maken.


Datum: 17-10-2006
Naam: Frank de Bruin  
img

Ik heb begrepen van de receptioniste van Mee dat in het voormalige gebouw van Mee (voorheen SPD) een pastoor komt te zitten en daar ook zal gaan wonen. Verder komt de GGZE er te zitten om mensen te begeleiden met een verstandelijke beperking.


Datum: 18-10-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik kan me voorstellen dat er gekeken moet worden naar huwelijksbeletselen, maar als je al voor de wet bent getrouwd (zoals wij destijds) lijkt het mij overbodig nog naar huwelijksbeletselen te kijken. Dat was dan ook zeker niet het doel van het bezoek aan de pastoor. Ik kan ik me van het hele gesprek niet veel meer herinneren. Ik weet wel dat de pastoor (bij de generatie van mijn ouders en daarvoor) zijn parochianen een huisbezoekje bracht als het te lang duurde voordat er kinderen kwamen.


Datum: 30-03-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Begin 2007 huisvestte GGzE in de voormalige pastorie veertien jongeren met een psychische stoornis. De groep zou in 2008 uitgebreid worden tot 24 jongeren. Hiervoor zou aan de achterkant van het pand (dichtbij basisschool De Talisman) een nieuw pand gebouwd gaan worden. De Talisman heeft hiertegen officieel bezwaar gemaakt, wat vooralsnog niet veel heeft uitgehaald. Voorlopig zal basisschool De Talisman het project Beschermd Wonen Jeugd moeten dulden. Bron: www.gerarduspleinplus.nl