EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6531

Bijdrager:

Jaar:

1928

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Tongelre

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Havenhoofd, Villapark en nog verder

Beschrijving

Op deze foto is nog net de weverij van Van Dissel te zien. Uiteraard is er verder nog veel meer moois op te bekijken...


Geplaatst op

15-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Hebben we hier een (veel) gedetailleerder exemplaar van? Schoorsteen 1 is goed te herkennen, maar ik wil meer.


Datum: 06-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

De straat die links onder begint en omhoog loopt richting rotonde is volgens mij de Nachtegaallaan. De 3 gasketels, 1 grote en twee kleine hebben gestaan op het terrein van de nutsbedrijven aan de Nachtegaallaan in Tongelre. Onder de grote gasketel is het havenhoofd te zien, met daar weer onder de gebouwen van de Karel I sigarenfabrieken, gelegen aan de Tongelresestraat. Daar tegenover lagen de textielfabrieken van van Dijk (later naar Waalre verhuisd, Walra) en van Dissel. Ook is goed te herkennen op de foto de kerk van de H.Antonius van Padua in het Villapark (Tongelre). Boven het Eindhovens kanaal, dat verder doorliep naar Helmond, rechts van de gasketels zijn de gebouwen te zien van houtindustrie Picus. Maakte veel kistjes voor sigaren (konden ze aan de buurman Karel I verkopen) en later veel binnendeuren.


Datum: 27-11-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Links kunnen we door de rij bomen goed de loop van de Dommel volgen. In het verlengde van het Eindhovens Kanaal zien we de de Dommelbrug naar de Kanaalstraat. Rechts de knik in de Tongelresestraat naar de metalen brug. De Tongelresestraat liep verder richting het oude centrum van Tongelre. Net achter de grote gashouder op de hoek met de Parklaan lag destijds het Diaconessenhuis. Rechts van de rotonde begon zo´n beetje het Villapark, een ´deftige´ wijk die niet lang voor oorlog werd gebouwd voor het toenemende aantal hoogopgeleide mensen bij Philips. Boven het spoor bovenaan, zien we het nog vrij lege gebied waar de TU zou komen. Bij de rotonde is ook nog huize `De Laak` van Philips te zien.


Datum: 14-10-2012
Naam: Emanuel Otten  
img

Kan iemand mij vertellen wat dat halfrond gebouw is, daar aan de bovenkant bij het spoor? Is het misschien een locomotiefhangar? Of hoe heet zo'n ding?


Datum: 14-10-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Emanuel, dat is een locomotievenloods. Hierin werd onderhoud gepleegd aan stoomlocomotieven. De loc's werden via een draaischijf boven een smeerbrug  in een van de compartimenten gerangeerd.


Datum: 18-10-2012
Naam: Eric Kemperman  
img

De Woenselse Watermolen is linksboven in de hoek fraai te zien! (grote versie). Een idyllisch beeld dat helaas verdwenen is.


Datum: 18-10-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Ja Eric maar wat mij vooral opvalt is dat die zwarte pad langs de Dommel zo wit is.