EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6473

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Restaurants / Eetcafés / Lunchrooms

Onderwerp 3.:

Pom-Lai

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Pom Lai.

Beschrijving

"Pom-Lai" Stratumseind


Geplaatst op

14-10-2006

Reacties:

Datum: 15-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

In Pom-Lai is de grote victorie voor het chinese eten in Eindhoven begonnen.Weinigen kende de grote man achter de schermen die boven in de keuken het geheim van alle speciale gerechten kende. Chang Ching senior die samen met zijn vrouw Anneke van Deursen en zijn 4 kinderen, deze fantastische zaak hebben opgebouwd. Een zaak die ver over de landsgrenzen bekend stond.


Datum: 15-10-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Sjefke van Balen mijn klasgenoot op de LTS werkte hier volgens mij in de weekend als hulpje.


Datum: 15-10-2006
Naam: Jan Wolfs  
img

H Coolen in die tijd was tegen over Pom Lai een ijszaak de eigenaar was een Italiaan de naam was geloof ik Firenza hij was een echte wielersuporter.


Datum: 15-10-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

De ijszaak was van Firenze van de familie Lucchesi. Zijn oudste dochter is later begonnen op de Leenderweg en de kinderen dáárvan, zoon in de Heuvel (Roma) en dochter in Best (ook Roma), de dochter Marina zit op de Strijpsestraat en ik dacht dat een dochter van háár het nu overgenomen heeft. De 3e dochter ging naar Italië maar is dikwijls te vinden achter het ijskarretje (in de zomer) in de Heuvel, bij haar neef. Ik herinner me altijd nog Bruno, die op het Stratumseind werkte en met de ijskar liep. Een hele aardige man.


Datum: 15-10-2006
Naam: Henny van Melis  
img

He! Erie hoe is het tegenwoordig met de liflafjes?


Datum: 15-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Dat klopt Mari, Sjefke en ook zijn broers Walter, John, Hennie en zelfs hun zus Gemma hebben er gewerkt.


Datum: 16-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Henny, waarom heb je dat niet op 1 oktober gevraagd dan had ik je dat allemaal rustig uit kunnen leggen! Maar het volgende feestje kom ik je het even persoonlijk vertellen zonder dat jullie Hans mee mag luisteren. Tot vlug..


Datum: 16-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Marjo, de ijszaak Roma van de Leenderweg is naar het winkelcentrum Woensel verhuisd. Zitten daar nog steeds. Super lekker ijs. Wist niet dat ze zoveel zaken hadden.


Datum: 16-10-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Volgens mij vertelde Sjefke ook wel eens over de artiesten die bij Pom Lai kwamen eten, zoals bv Toon Hermans als die weer een voorstelling in Eindhoven had gespeeld, men was daar reuze trots op, terecht natuurlijk


Datum: 17-10-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Fanny, de ijszaak die in de Heuvelgalarie tegenover de Frits Philipszaal zit heeft in het Winkelcentrum Woensel gezeten. Deze is met het openen van de Heuvelgalarie daar na toe gegaan. De naam Roma zegt mij niets.


Datum: 17-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

De ijszaak Roma zat vooraan de Leenderweg bij de kruising met de Aalsterweg, in dezelfde rij zat ook de herenkapper van der Heiden. Ze zijn hier vertrokken toen het Winkelcentrum Woensel gebouwd werd. En in die tijd bestond de Heuvel galarie nog niet. Betreffende het pand van Pom Lai heeft hier rond 1920 niet slagerij Tebak gezeten de vader van Jo Tebak.


Datum: 20-10-2006
Naam: Toon Meulensteen  
img

Niet alleen de familie van Balen werkte bij Pom Lai, maar de familie Meulensteen was goed vertegenwoordigd. Ik heb er in ieder geval goede herinneringen aan over gehouden.


Datum: 20-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Dat klopt Toon, jou broers Bert en Jack hebben er ook lang gewerkt. Zij runnen nu samen het horeca gebeuren Valkencourt in Valkenswaard. Ook jou zusjes Wies en Jaquelien, zoals je ziet een echt familie bedrijf.


Datum: 20-10-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

Er heeft wel een Everardus W.Tebak gewoond op nr. 87, ong. 20-30er jaren. Dat was in de 50er jaren Vishandel v. Breukelen, 2 deuren links van Pom Lai.


Datum: 22-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Pom lai is volgens mij een keer op de TV geweest, bij Willem Duys. Er werdt toen een zwart ei aangeboden (een zeer exclusieve lekkernij, een ei dat een jaar in de paardenmest gelegen zou hebben). Ik weet niet of Willem Duys het heeft opgegeten.


Datum: 07-12-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Dat klopt Gijs dat was een opname voor een van de eerste kleuren uitzendingen voor de Philips T.V.


Datum: 25-05-2007
Naam: Chang-Ta Tcheng  
img

Jammer dat we in al die jaren geen dagboek hebben bijgehouden dan zaten we nu aan de 1000ste herdruk. 10 topjaren heb ik er gehad.


Datum: 29-05-2007
Naam: René Teunissen  
img

Naast Pom Lai zat volgens mij slijterij Clevers. Zoon Ferry daarvan was een klasgenoot van mij. Als we bij hem achter aan het voetballen waren, kregen we van iemand uit de keuken vaak een stuk kroepoek.


Datum: 23-07-2010
Naam: Henk van Mil  
img

Ik dacht dat de ouders van Chang en Jan en Changla Ching de zaak waren begonnen. Jan zat een tijd bij mij op de lagere school Sint Catharina (Chang bij een oudere broer van mij), ergens tussen 1948 en1951 en Changla zat met mijn zusje op de meisjesschool in de Jan van Lieshoutstraat. Ik heb er heel vaak gegeten in mijn leven. Er was geen beter Chinees - Indonesisch restaurant dan Pom Lai


Datum: 25-07-2010
Naam: Truus van Rooij-Sanders.  
img

Voordat de Fam. Ching in Pomlai zat was de eigenaar de Hr. Hu ke Ling, ik meen me te herinneren dat papa Ching (zo noemden wij hem) daar in de keuken stond en toen met zijn kinderen de zaak heeft overgenomen, maar helemaal zeker weet ik het niet. Hu ke Ling is toen in Düsseldorf een zaak begonnen maar later toch weer terug gekomen naar Eindhoven en in de Nieuwstraat weer een Chinees restaurant begonnen. De familie Ching had ook nog een zoon Willie die in de keuken stond.


Datum: 29-07-2010
Naam: Henk van Mil  
img

Er was inderdaad ook een Willy Ching, maar die heb ik nooit ontmoet.


Datum: 15-09-2015
Naam: Henk van Mill  
img

1966 - Bruno stond met zijn ijscokar bij ons op het schoolplein: Gemeentelijk Lyceum Eindhoven (GLE) in de Julianastraat in de zomer van 1966. Dat jaar verhuisde de school naar de Willem de Rijkelaan. Het stond meestal 3 rijen dik rond zijn karretje. Meestal had hij vast een stel van die vierkante, goed gevulde hoorntjes klaargezet om de eerste drukte de baas te kunnen.