EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

647

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Zangers / Zangeressen

Onderwerp 3.:

Armand

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Armand.

Beschrijving

Een opvallende Eindhovense zanger deze Herman van Loenhout. Geboren op de 10e april 1946 om 'n uur of half negen in de morgen. Twaalf jaar oud werd hij Kampioen van de Kempen op een talentenjacht in het Brabantse Bladel. Maar toen werd het rock 'n roll en zwierf hij van het ene naar het andere bandje. Zijn eerste single kwam uit op 17 dec 1965, maar werd geen hit. Later werd de B-kant van een ander plaatje wel een grote hit; Ben Ik Te Min. En zo volgden meer rebelse nummers. Foto van de website www.armand.nl


Geplaatst op

30-06-2005

Reacties:

Datum: 14-06-0206
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik vindt het toch knap, dat Armand op zijn leeftijd nog steeds zoveel optredens heeft! Er zijn er maar weinig die hem dit nadoen. Ik zag hem een paar weken geleden bij ons in het dorp lopen, waar hij een optreden had en in feite is hij niet veranderd. Hij is ouder geworden natuurlijk, maar hij is wat betreft kleding e.d. nog steeds dezelfde. Dat vindt ik toch een persoonlijkheid! Ik denk dat hij het gebroken geweertje nog steeds op zijn revèrs draagt


Datum: 01-07-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Ach ja Herman onze lokale protestzanger. Hij voelde zich al voor 1965 een groot artiest in Poort van Kleef. En gooide gekregen pilsjes meteen in de spoelbak. Dat was zeer min.


Datum: 13-07-2005
Naam: Swami Buddha Maitreya  
img

De Poort Van Kleef, The White Horse, De Neuf ... oh my ... wat jammer dat deze plekken in Eindhoven verdwenen zijn. Dat waren nog eens tijden. Niet het saaie, commerciëele gedoetje van vandaag de dag, met die shit-koffieshops. Nee man ... de jaren zeventig en begin tachtig ... die waren cool, daarna werd het bagger alom, en verliet ik de stad. Nooit spijt van gehad.


Datum: 14-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Zo heeft elke leeftijd zijn eigen herinneringen. Voor mij was dat de Comedian Harmonists. Uit Duitsland van voor de oorlog, gevlucht en later wereldberoemd geworden. Ook bij Poort van Kleef, maar dan op een klein plaatje.


Datum: 15-01-2006
Naam: Ad Brackel  
img

Armand "is still going strong"! Hij heeft onlangs (gelezen in het ED), geloof het of niet, nieuwe LP's, volgens mij in eigen beheer, uitgebracht. En uiteraard weer protestsongs!


Datum: 01-03-2010
Naam: Annelies van de Wier-Vroomen  
img

Keileuk! Hij heeft vroeger ook bij muziekvereniging Amicitia gezeten onder leiding van Jan van Gulick, die toen op de Botenlaan woonde. Wij repeteerden altijd in de St. Theresiastaat in Strijp.


Datum: 01-03-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Na mijn tijd bij de marine en een meningsverschil bij ´Dela´ heb ik enige tijd bij Philips op de telexafdeling gewerkt waar ik, toen ik terug ging naar ´Dela´ , opgevolgd ben door Herman van Loenhout als telexist. Herman maakte via de telex een afspraakje met een Belgische telexiste uit Suresnes en vroeg mij naar de Franse vertaling van zijn naam. Armand dus. Die naam is hem blijkbaar goed bevallen. Trouwens een netter ventje keurig in het pak zag je destijds niet. Hij is enigszins veranderd heb ik begrepen.


Datum: 21-11-2015
Naam: Redactie EiB  

Afgelopen donderdag 19 november 2015 is Armand overleden. Herman George van Loenhout werd 69 jaar.


Datum: 21-11-2015
Naam: Frans Snoek  
img

Tja Herman, rust in vrede. Ik zag hem wel eens vroeger in Poort van Kleef. Hij gaf me een foto van hem met de tekst voor Frans only for you. Die heb ik nog steeds. Later sprak ik hem ook nog wel eens. Jammer dat hij moest gaan. Hij is even oud als ik.


Datum: 21-11-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zie foto 24439 en de fotoreeks die daarbij hoort. Armand opende destijds de EiB-expositie Eindhoven Beatstad. En zoals zo vaak, kwam ie ook toen te laat. Nu is hij veel te vroeg gegaan, helaas!


Datum: 13-06-2016
Naam: Ruud Moviat  
img

Nog een aanvulling op Ben: Armand heeft nog een geweldige comeback gehad met zijn eigen werk via The Kik met Dave van Raven, Arjan Spies, Frans Hagenaars en Marcel Groenewegen die tevens een biografie heeft geschreven, Paul Zoontjens en Ries Doms. Zie tevens de CD met tekstboek Armand & The Kik TN1508CD/473 298-6. Was zelf aanwezig met vele fans en vrienden bij het afscheid in de Effenaar te Eindhoven. Het was een feestje om nooit meer te vergeten!


Datum: 09-05-2024
Naam: mathee roos  
img

Weet iemand nog waar hij woonde in Strijp, straat en eventueel huisnummer?


Datum: 13-05-2024
Naam: G. van Raamsdonk  
img

Herman woonde in de Struykenstraat en speelde toen accordeon. In deze periode was hij zwaar astmatisch en moest hij regelmatig kalm aan doen. Op mijn uitzwaaifeest van mijn militaire dienst heeft hij nog gezongen en begeleidde hij zichzelf op zijn gitaar. Geweldige tijden waren het toen.