EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

64

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Marconilaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kruising Marconilaan - Galileistraat.

Beschrijving

Een foto met een aantal markante (en tegenstrijdige) punten. Op de achtergrond "De Kattenrug", een nieuw appartementencomplex. Op de voorgrond het Joods Kerkhof. Midden-links staat met de gestreepte bakstenen gevel de kerk van de Baptistengemeente. Juist daarvoor zien we "Soestdijk II" van de bekende oranje-fan Johan Vlemminx. En rechts juist buiten beeld staat dan het voormalige stationsgebouwtje van Station Beukenlaan. De oorspronkelijke foto is vervangen op 18 november 2008 (redactie)


Geplaatst op

13-04-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-01-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Vroeger kon je langs het kerkhof fietsen. Ik kwam dan vanuit de Wattstraat over een soort zandweg die rechts van het kerkhof lag. Dan boog de weg naar links en dan weer rechts over het spoor naar de Beukenlaan of links over een weg langs het spoor aan de ene kant en Philip's aan de andere.


Datum: 28-05-2007
Naam: Jan van der Meulen  

In mijn jeugdjaren fietsten we over een enorm hobbelig terein gelegen aan de Noordzijde van het spoor. Het was voorheen het terrein van een steenfabriek geweest, dat door Philips zou zijn gekocht maar geen bestemming kreeg. Zeer lang heeft de jeugd zich indertijd hier uitgeleefd, met alle gevaren daaraan verbonden. Mogelijke steenfabriek Bazelmans?, locatie waarschijnlijk tussen oude Gagelstraat en fabriek Baekers en Raaymakers. Zeer belangstellend naar informatie. Het moet liggen tussen de Kattenbrug langs het spoor Zuidwaarts. <<< Jan, lees eens het commentaar bij foto 914 (Peter) >>>