EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6353

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Op een oude tank.

Beschrijving

Jeugd uit de omgeving Stuiverstraat op een oude tank langs het kanaal tegenover het woonwagenkamp.


Geplaatst op

08-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Naar alle waarschijnlijkheid was dit geen oude tank, maar een tank die ergens in de Ardennen zijn laatse adem had uitgeblazen. Deze tanks werden op het latere Daf terrein zoveel mogelijk opgeknapt of gesloopt voor onderdelen. Het was gevaarlijk daar te spelen, omdat alles er nog in zat, kogels en granaten. Maar ook nog delen van lichamen. Door kinderen werd er natuurlijk niet naar gekeken en vond men het leuk daar de tijd door te brengen.


Datum: 09-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Met nummer T211936 moet het toch mogelijk zijn, te achterhalen welk onderdeel?


Datum: 11-10-2006
Naam: Jan Wolfs  
img

Wil Van Hout, de foto is genomen in 1945. De Daf was nog steeds in het witte dorp en de Ardennen waren 150 km van Eindhoven af. Toen wij er in keken was het van binnen helemaal uitgebrand. Ik ben het jongetje met de stok in zijn hand.


Datum: 11-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik schrijf ook in mijn commentaar het latere Daf terrein Verder is het nog goed te weten, dat deze tank helemaal leeg gebrand was, daar er tanks waren die ontmanteld en ontdaan werden van allerlei oorlogstuig.


Datum: 11-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Tanks werden meestal beschoten op hun zwakste plek, net onder de koepel, zodat er oogenschijnlijk geen beschadiging was. Maar door de z.g. holle lading werd de hele inhoud vernietigd. Als je eventueel ooit in Hoogeloon komt zie je de gevolge van een holle lading op een tank. Het wordt maar een gat van een centimeter of 6. Al wat er aan materiaal (gloeiend staal) tussen de wand en en de binnenkant zit spuit als een gloeiende massa naar binnen om alles binnen te vernietigen. De Engelse piat doet ook iets dergelijks.


Datum: 12-10-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Hoi Wil, ik woon vlak bij Hoogeloon maar van de gevolgen van een holle lading op een tank is denk ik in Hoogeloon niets bekend. Er zijn veel holle ladingen in de Kempen maar dan op een ander terrein, grapje.
Ik denk dat je Overloon bedoelt.


Datum: 13-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Natuurlijk bedoel ik Overloon. Het is maar goed dat we op deze site nog mensen serieus aan het werk zien. Ik denk op mijn beurt, ik zal eens een foutje maken, misschien dat het opgemerkt wordt. (grapje) In iedergeval bedankt voor de belangrijke correctie.


Datum: 18-04-2008
Naam: Lucas van Seters  
img

Volgens Google kom ik uit op een Sherman tank.


Datum: 03-08-2008
Naam: Jan Wolfs  
img

Even die jongens voorstellen vlnr Sjaac Gauwenberg, Rudie Wilms, Jan Wolfs met een stok in zijn hand, Driek van Rooy, Cor Verhoeven, Marie Wilms met arm op kanonloop, Michel Sanders.
Zittend Joop van Hirtum en Ceesje Vos.