EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6255

Bijdrager:

Jaar:

1934

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

426 Vredeoord

Straat:

Grote Beek

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Ziekenhuizen

Onderwerp 3.:

Rijks Psychiatrische Inrichting / Grote Beek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
RKG, kapel/feestzaal.

Beschrijving

Ik heb in een album van mijn vader nog enkele foto's gevonden van het Rijks Krankzinnigen Gesticht. Helaas geen onderschriften. Uit mijn herinnering is het wat hogere gebouw met torentje de kapel/kerkruimte waar op zondag de diensten werden gehouden. Ik dacht dat de ruimte ook werd gebruikt als feestzaal/foyer.


Geplaatst op

05-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-10-2006
Naam: Marjan Levens  
img

Wim, volgens mij was er nog een echte feestzaal, misschien naast de kapel, waar bonte avonden werden gehouden en zelfs dansavonden. Ik heb er ook nog wel eens meegedaan aan een quiz, samen met ene Erika die destijds bij de Edah op de Past. van Arslaan werkte.


Datum: 23-10-2006
Naam: Ingrid Levens  
img

Zeker was er een feestzaal. Ik ben er geweest toen Trea Dobbs (v.d. Schoot) haar beroemde 'Ploem Ploem Jenka' ten gehore bracht.


Datum: 25-02-2007
Naam: Marjan Levens  
img

Als ik hier op zondagochtend uit de kapel kwam stond er steevast een mannetje halverwege de tocht naar de poort, die speciaal voor mij een kort vers opzei: ┬┤Rood haar groeit op goede grond, zwart haar op een ezelskont!` Het troostte mij niet in het minst. Liever had ik zwart haar gehad.


Datum: 25-02-2007
Naam: Ingrid Levens  
img

Volgens de informatie die je kunt vinden in het boek 'De komst van Joseph Alexis K' (de eerste patient van het RKG) zien we op de foto inderdaad het kerkgebouw en de concertzaal.


Datum: 18-12-2007
Naam: John Struik  
img

Op deze foto ziet u inderdaad de kerk van het voormalige Rijks Krankzinnigen Gesticht in Woensel. Het aangrenzende gebouw was de foyer waar veel feesten werden georganiseerd. De kerk bestaat nog steeds en heeft bijna geen veranderingen ondergaan. De foyer is omgebouwd tot vergadercentrum en ruimte voor symposia en dergelijke.


Datum: 19-12-2016
Naam: Ad van Eijck  
img

Marjan, het rode haar zal nu inmiddels wel zijn verdwenen, zoals bij je broer Ton. Ik zie hem bij ons in Nuenen nog regelmatig als hij een sigaret staat te roken.


Datum: 23-02-2018
Naam: Henny de Man  
img

Ik heb sinds enkele weken veel foto's van ongeveer 1919 van mijn ouders, die beide daar werkten. Er schijnt een museumpje te zijn.
<< Natuurlijk zien we graag wat van die foto's komen!  (Red.) >>


Datum: 06-03-2018
Naam: Henny de Man  
img

Ik zou graag met John Struik in contact komen.
<<< Henny, klik op de naam (in het blauw) van John, dan heb je zijn e-mailadres. (Red.) >>>