EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6237

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Jeugdonderkomens

Onderwerp 3.:

De Krans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Instuif De Krans - Doornakkers.

Beschrijving

Hier heb ik als teenager menig leuke avond doorgebracht, waar ook vele van de bekende Eindhovens bands hebben opgetreden zoals The Rye Brothers, The Saints etc. Je moest voor de instuif een lidmaatschapskaart hebben en 15 jaar zijn. Ik was geloof ik nog net geen 15, had dus geen officiele lidmaatschapskaart maar werd er door bekenden aan de controledeur toch binnengelaten. Bij controle op lidmaatschap (en dat gebeurde regelmatig) kroop ik onder de tafel tussen de benen van mijn vriendinnen en vrienden en onder het tafelkleed zag niemand mij zitten. Kan mij nog goed herinneren dat het gewenst was dat de meisjes een rok droegen en de jongens een colbertje. Een keer per jaar kreeg je een uitnodiging thuis voor het zgn. broekenbal. Je mocht dan als meisje in een broek komen en de jongens mochten dan een trui aan. Ook sinterklaas kwam jaarlijks op bezoek en zwarte Piet was dan degene die verraadde dat ik niet helemaal recht naar huis was gekomen. Zonder dat ik het wist was mijn gezicht behoorlijk zwart van een kuspartij met zwarte Piet achter het gemeenschapshuis, dus liegen had geen zin thuis. Hartstikke leuke tijd met veel vrienden en vriendinnen, ook al duurde het maar tot ten hoogste 10.30 of 11.00 uur geloof ik.


Geplaatst op

04-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-10-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Hallo Marijke, als je op www.spanglefish.com/sixties kijkt zie je informatie over de door jou beschreven groepen uit Eindhoven, we proberen die groepen van toendertijd weer bij elkaar te krijgen om op te treden tijdens Back to the sixties Eindhoven


Datum: 05-10-2006
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Ik heb hier ook een hele leuke tijd gehad. In de begin jaren was de instuif op zondagavond volgens mij van 19.00 uur tot 21.00 uur en moest je 12 jaar zijn. In die tijd mocht ik daar mee naar toe met mijn oudste broer Dick en zijn vrienden.


Datum: 06-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, Ellie, op zondag was voor de HELE KLEINTJES.
Waren we natuurlijk allemaal, ook al waren we 14 of 15, maar op die leeftijd kan het verschil wel heel groot zijn. Jouw broer, Dick ken ik nog wel. Donkerblonde krullen uit de St. Jozeflaan. Jullie zijn daar wat later komen wonen in die buurt dan wij.


Datum: 08-10-2006
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Dat klopt Marijke, ik was inderdaad nog maar net twaalf dus ik vond het heel wat. Wij zijn begin 1963 op de St. Josephlaan komen wonen. Helaas moet ik hierbij melden dat mijn broer Dick ruim 11 jaar geleden is overleden


Datum: 28-05-2012
Naam: Jacques Verbeek  
img

Instuif "Manolito" was begin jaren 70 de naam van de instuif aan de Natalweg. Sonja van Gelder, Willy van der Heijden, Marianne Reijnen (mijn vrouw) en ik, Jacques Verbeek, waren daar als begeleiders (orderhandhavers)