EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6214

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpsestraat 23-25.

Beschrijving

Het café Den Egelantier heette een aantal jaren geleden Café Holland en thans Café Oud-Strijp. Het pand daarnaast (thans de Sleutelkoning) was vroeger een ijzerwinkeltje met weckketels, wasteilen, pannen, spijkers en schroefjes in puntzakjes. Dit pand was toen van de familie Sengers. Hier tegenover staat een winkel waar men in de jaren 50 gashaarden verkocht. (ingezonden door Jose van den Brekel-Sengers)


Geplaatst op

03-10-2006

Reacties:

Datum: 17-08-2008
Naam: Ad Louwers  
img

In mijn jeugd (in de vijftiger en begin zestiger jaren) werd het café gerund door Jan en Miet Mikkers en het heette als ik me goed herinner "Het Trefpunt".  Er was ook een kruisboogschietvereniging thuis en achter in de tuin was de schietbaan de zgn. "doel". Als mijn vader daar ging schieten, mocht ik als kleine jongen wel eens mee. Ik mocht dan "pijlen rapen" d.w.z., de afgeschoten pijlen weer terugbrengen naar de schutters. Als er iemand midden in de roos had geschoten kreeg je dan wel eens een stuiver van de schutter. Dat waren nog eens tijden.


Datum: 17-08-2008
Naam: Willem vd Ven  
img

De winkel waar de gashaarden verkocht werden, Van Loenhout, hoek Willemstraat/Langdonkenstraat had voor mij iets mysterieus omdat er in die winkel al tientallen jaren niets veranderde. Weet iemand daar wat meer over te vertellen?


Datum: 01-12-2014
Naam: Jos van Eijk  
img

Van 1926 tot 1943 was dit het café van Gerard Sengers, hij hield café samen met zijn dochter Drina Sengers en haar man Piet Donkers. Van 1943 tot 1955 werd het café voortgezet door Gerard Sengers en Piet Donkers. Van 1955 tot 1960 zette Piet Donkers het café voort tot het verkocht werd aan Brouwerij Snieders in Dommelen. Daarna werd de naam 't Trefpunt, met Jan Mikkers en Miet Mikkers tot omstreeks 1972. De opeenvolgende namen daarna waren: Cannon, Den Eglantier, Holland, Oud Strijp.


Datum: 14-05-2016
Naam: Mario Decock  
img

Geachte belangstellenden, rond 1930 zat op Strijpsestraat 29 de groentezaak van P.F. de Cock en zijn vrouw Dingena Konings, mijn overgrootouders. Heeft iemand nog foto's of info, graag direct naar mijn e-mailadres sturen a.u.b. Bij voorbaat dank.