EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6192

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Catharinaplein

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Jeugdonderkomens

Onderwerp 3.:

Metro / Dynamo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Licht in het donker (9), Dynamo.

Beschrijving

Catharinaplein. Ik vind Dynamo als ontwerp zeer geslaagd; de inkijk verlevendigt het plein.


Geplaatst op

01-10-2006

Reacties:

Datum: 21-10-2006
Naam: M3nn0  

Helemaal mee eens! Het is een gebouw dat kunst en muziek visueel combineert. Zo'n gebouw maakt Eindhoven nu juist wel tot een stad. Dat maakt des te duidelijker waarom het gebouw rechts op de foto, het Catharina gebouw, zo'n flop is. Net als zo veel van die 'skyscrapers', die zijn nu misschien even leuk maar toch niet voor eeuwig?! Eindhoven lijkt wel een fort aan het worden met al dat soort massiviteit.


Datum: 08-06-2007
Naam: Wdw  
img

Je praat over Eindhoven inderdaad een fort, maar Dynamo, waar ik werk, is ook een fort, en wat een crap, een gebouw dat kunst en muziek visueel combineert. Er horen gewoon jongeren voor de ingang te hangen net als vroeger, open podium voor lokale bands, dan praat je over muziek en cultuur die combineert, maar het moet tegenwoordig allemaal strak en geweldig overkomen, het oude gebouw dat waren nog eens tijden.


Datum: 07-05-2011
Naam: M vd W  
img

WdW heeft gelijk, ik werk er ook en het is er sfeerloos en daardoor niet toegankelijk. Sinds kort worden er van binnen wel wat aanpassingen gemaakt om de mensen meer te bieden... maar ondanks dat hangt er gewoon geen sfeer, en dat komt door het gebouw. Het zal architectonisch verantwoord zijn, maar daar houdt het dan ook bij op.