EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6121

Bijdrager:

Jaar:

1981

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Vialle Autogas

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vialle Autogas. (4)

Beschrijving

In zeer korte tijd groeide het bedrijf naar een onderneming met Europese faam. Dit was de hoofdvestiging aan de Ekkersrijt en het pand stond er nog midden tussen de weilanden.


Geplaatst op

26-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-03-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dit was ook de tijd dat Jef Vialle het avontuur aanging in de USA. Helaas kreeg hij de rest van het managementteam hier niet zo enthousiast, maar er was wel veel geinvesteerd in de overzeese activiteiten. Mede hierdoor is de firma grotendeels ten onder gegaan en overgenomen door de Rabobank en Carfinance. Vialle Autogas bestaat nog steeds al is het heel kleinschalig. Schril contrast met wat U hierboven ziet; 250 personeelsleden en een bedrijfsrestaurant wat zich kon meten met de betere restaurants in de buurt.


Datum: 21-03-2008
Naam: Ed van der Sande  
img

En mooi om te zien dat een flink deel van de Achtse Barrier nog gebouwd moet worden. In het gebied richting Boschdijk nog enkele boerderijen.


Datum: 21-03-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En wat dacht je van het fietspad links onder, dat onder de Kennedylaan doorging en je uitkwam in de mais of aardappelvelden. De bebouwing begon dan, afgezien van de Philipswijk, aan de overkant van de Tempellaan. Op de foto rechtsaf naar onder kwam er een hele tijd niks en dan de Betonson en daarna De Rooy Transport.
Bovenaan zie je de Huizingalaan over de A58 gaan.


Datum: 22-03-2008
Naam: Ed Van Der Sande  
img

Weet nog dat de Tempellaan in aanleg was midden jaren 70 en inderdaad weilanden en boerderijen tot aan de A58. Via Aanschot langs de boerderijen, waar nu een deel van de Amerikaanse wijk in Blixembosch ligt.


Datum: 20-10-2010
Naam: R. Fleischhauer  
img

En dat te bedenken dat alles wat groen is rondom Vialle nu Science Park Ekkersrijt is en meubelplein. Een gedeelte van het pand van Vialle staat er nog, dit is voor een tijdje hoofdmagazijn geweest van ik meen Daewoo. Door deze luchtfoto zie ik pas hoe groot Vialle destijds was, erg indrukwekkend.