EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6092

Bijdrager:

Jaar:

1925

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Lorentzstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Lorentzstraat

Beschrijving

Op verzoek van Hans Vervoort plaats ik deze foto die is genomen in de richting van de ter plaatse onbebouwde Boschdijk. Binnenkort volgen meer foto's uit deze wijk. (Overigens is aanvulling altijd welkom!)


Geplaatst op

25-09-2006

Reacties:

Datum: 28-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

In deze straat met woonhuizen waren ook 2 winkelpanden opgenomen, op de hoek met de Kamerlingh Onnesstraat en op de hoek met het Newtonplein. Op de hoek met de Kamerlingh Onnesstraat heeft eerst een groentenwinkel gezeten van, van der Laan, later is er een kruidenierswinkel van Coop ingekomen, op de hoek van het Newtonplein zat Pladdet met een Sparwinkel.


Datum: 30-12-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Van die kruidenierswinkel op de hoek van de Kamerlingh Onnestraat herinner ik me nog goed dat ik samen met mijn zusje Ingrid en ons buurmeisje Tineke, daar iedere woensdagmiddag voor 5 cent mochten kopen. Dat werden dan twee Belga's, een Bazoeka, een schuimblok, een of twee grote dropkoppen of vijf kleintjes(zout!!!!!!). Ook kon je in deze winkel een spaarkaart inleveren met daar op zegeltjes van de margarine van Zeeuws meisje. Wat deze opleverde herinner ik me niet meer. Als het druk was in deze winkel lieten we het erbij en renden we naar een snoepwinkeltje in de Brugmanstraat.
<<< volgende keer weer je emailadres vermelden! (Peter) >>>


Datum: 26-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Op de hoek van 1e straat rechts, Buijs Ballotstraat zonzijde, woonde een invalide man, Ties-Blümmel (klonk als) genaamd, hij was slecht ter been en reed met een handaangedreven invalide-wagen. Ondanks zijn handicap was hij een kundig slijper van gereedschappen en schaatsen. Hij was toen de enige in de straat met een PTT-telefoonaansluiting, een telefooncel was er niet in de buurt aanwezig. De hele straat maakte hier gebruik van, zelfs werd dit telefoonnummer doorgegeven aan familieleden voor noodoproepen. Zijn vrouw moest bij nacht en ontij klaar staan om de buren op te trommelen als er weer een telefoontje was binnengekomen. Dit had men toen voor elkaar over. Wat een verandering met de tijd van nu, ieder heeft zijn mobieltje en men is overal bereikbaar en de eenzaamheid wordt alsmaar groter.


Datum: 28-08-2007
Naam: Leo v.d.sommen  
img

Op de hoek van de Kamerlingh Onnestraat heeft later ook een visboer gezeten de naam weet ik niet meer, nog wat later een winkel in dierenbenodigdheden. De naam was volgens mij Marechal.


Datum: 25-12-2007
Naam: Jos Halmans  
img

Ik ben in 1954 geboren op nummer 32. De Spar kan ik me nog wel herinneren, de andere winkels niet. We speelden 'stoeprandje buts', dat kon makkelijk want auto's waren er nog amper. Of we speelden in de ontmantelde steenfabriek (oftewel: 'stin ovve', laat ik die fout niet opnieuw maken) van Van Hapert aan de Boschdijk. Voor de kleuter- en lagere school op de Barrierweg moesten we de Boschdijk oversteken. 's Zondags kwam er een ijscokar door de straat waar je 'VAMI' ijs kon kopen. En een 'frietje van Piet' (Zwerts) op de Boschdijk mag ook niet worden vergeten.


Datum: 10-10-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Het jaartal 1925 zal onjuist zijn. De straat is omstreeks 1928 aangelegd. Op de foto is het allemaal nog maar pas gebouwd. Ik houd het dus op ±1930