EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6089

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Celsiusplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Celsiusplein. (1)

Beschrijving

Links zit een sigarenmagazijn (van Nierop?). In het midden bij de markies hangt een bord: ZHB-bieren.


Geplaatst op

25-09-2006

Reacties:

Datum: 25-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Peter, hier heb ik op zitten wachten, pleinen en straten uit Woensel West. Heb je nog meer van deze buurt in je verzameling, b.v. Lorentzstraat. Alvast bedankt.


Datum: 27-09-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Mooi om te zien, ik moet meteen terugdenken aan de jaren 50/60. Toen was links het eindstation van de bus, daar ben ik veel in- en uitgestapt.


Datum: 30-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Op een dag jaren terug werden in een van de hoekwinkels mollenbonen (Groningse lekkernij) verkocht. Dus toen ook kennisgemaakt met deze gepofte bonen. Enige tijd terug was ik in Groningen en tot mijn verbazing werden er ook zakjes mollenbonen aangeboden op het VVV-kantoor daar. Mijn nieuwsgierigheid was weer gewekt en ik kocht deze specialiteit, maar ze waren toch niet meer zo heerlijk van smaak als toen van het Celsiusplein.


Datum: 24-10-2006
Naam: Cor van Suydam  
img

Ik heb die foto eens nader bekeken, de auto staat of rijdt aan de verkeerde kant van de weg, ik heb de foto op de computer omgedraaid en nu rijd de auto zoals het behoort, in ieder geval in Europa.
===Aan het opschrift op de etalageruit te zien is de foto toch goed gepubliceerd en rijdt dus de auto links van de weg. (Red.) ===


Datum: 29-11-2006
Naam: Jan Liebregts  
img

Erg leuk. Later is er een dames- en herenkapsalon De Jong gevestigd. Weer later overgenomen door de heer Marks. In april 1973 ben ik (Jan Liebregts) begonnen met een herenkapsalon. In 1974 is daar een dameskapsalon bijgekomen. In 1983 ben ik naar de Klerklaan gegaan, waar we nog steeds met een dames- en herenkapsalon zitten.


Datum: 29-11-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Op het Celciusplein 28 bestierde de familie Tielemans vroeger een goedlopende slagerij. Met dochter Gerda Borghs-Tielemans hebben wij nog regelmatige goede contacten.


Datum: 29-11-2006
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Leuk deze afbeelding weer eens te zien, op het Celsiusplein woonde ook juffr. Ebberink, een ongetrouwde dame, met het hart op de goede plaats voor kinderen. Met de bus naar de stad, opstappen op de Marconilaan (als het te hard regende) en dan keren op het plein en dan door naar de stad of gewoon weer uitstappen op de Marconilaan. Toen kon alles.


Datum: 02-11-2007
Naam: M. Boer  
img

De fam. Gerrits-Spijkers (Henk en Anna) woonde op het Celsiusplein. Zij hadden drie kinderen, twee zoons en een dochter. Volgens onze nichten, Annie en Gerda Gerrits uit Australië, is de dochter waarschijnlijk getrouwd met de kapper Liebrechts. Wie kan dit bevestigen? Henk Gerrits is de oom van Annie en Gerda.


Datum: 05-12-2009
Naam: Harry Bouwens  
img

De oudste zoon van de familie Gerrits heette Gerritje of later Gerrit en nog later Ger. Hij is leraar aan het Peellandcollege in Deurne geworden. Wij waren destijds goede vriendjes en later hebben we elkaar nog diverse keren ontmoet in zijn boerderij in de omgeving van Deurne. In de grote woning iets links van het midden was toen (jaren 50) een Jamin-winkel annex banketbakkerij gevestigd van de fam. Van Nistelrooy. Ik denk nog vaak aan de dubbeldikke ijsjes van Jamin (fl. 0,10 en met chocola fl. 0,15). De slagerij van Tielemans werd later overgenomen door zoon Frits. Dit pand valt net buiten de foto aan de rechterkant.


Datum: 19-09-2010
Naam: Ad van Eijck  
img

Ja, de familie Gerrits bestaat uit twee zonen en een dochter. Gerrit is de oudste zoon. De tweede zoon is Jan en de dochter, Joke, was inderdaad getrouwd met Jan Liebrechts.


Datum: 26-07-2011
Naam: Linda Aarts-Raats  
img

Ik kan me die ijsjes van Jamin ook nog goed herinneren! Volgens mij zat er op de andere hoek rechts van dit pand een schoenenzaak? Weer daar tegenover richting Fahrenheitstraat zat ergens een soort behangzaak. En die bus hebben wij ook regelmatig genomen naar "de stad". Wij woonden toen in de Celsiusstraat nr 12. Tegenover de kapper in de Edisonstraat kan ik me nog een frietzaak herinneren. Wat leek die Edisonstraat als kind zijnde toch groot!


Datum: 22-02-2012
Naam: Christ Vroomans  
img

Ja, mooie foto's van het Celsiusplein. Waar je behang kon kopen was Paul Donkers. Ik woonde vroeger in de Celsiustraat 8, zoon van Paul Vroomans de ijscoboer. Vroeger was deze buurt gezelliger dan nu, maar dat zal wel aan ons liggen, denk ik.


Datum: 25-02-2014
Naam: Malou Heijmans  
img

Mooie foto! Weet iemand wanneer de sigarenzaak is weggegaan? Is dit pas na 1935 gebeurd of stond 'Sigarenmagazijn' nog lang op het raam, ook toen kapper De Jongh al was gevestigd aan het Celsiusplein?


Datum: 02-03-2017
Naam: Henri van Kruijsdijk  
img

In de 60er jaren werd de Jamin winkel en bakkerij gerund door Piet Timmers. Voor ons Piet de bakker.