EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5780

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

625 Zwaanstraat

Straat:

Philips Complex Strijp 3/R*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 3 / R

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Gebouw RF.

Beschrijving

Ook op de nominatie om te slopen. Hierin zat vroeger de Philips Garage, nadien ontvangststation RF en opslag van goederen.


Geplaatst op

12-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-03-2007
Naam: Leo Pelzer  
img

Mari: niet te vergeten de Bewaking. Heb hier heel wat staan te blauwbekken.


Datum: 20-03-2007
Naam: Hans van Eck  
img

Ook heeft er Technische Bedrijven een aantal jaren in gezeten. Magazijn, Planbureau.


Datum: 20-03-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Leo, hier heb ik sigaren leren roken, Van die bolknakken die we van de directeur van de firma Razenberg kregen. Eenzame post was dit, ging je uit verveling roken. Plus koffiedrinken waar al een bruin vel opstond van het doorkoken. Mooie tijd was dat.


Datum: 20-03-2007
Naam: Leo Pelzer  
img

Ap, jouw verhaal komt mij bekend voor. Als je je verveelde was er altijd nog wel een krantje.


Datum: 21-03-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Leo, natuurlijk ook de bewaking, en op het laatst de sleutelmakerij van jullie.
Ik heb mooie herinneringen aan dit complex


Datum: 03-04-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

De drie vijftien meter brede garagedeuren (op de foto hier te zien), met kantelmechanisme zijn bijzonder genoeg om te behouden. De monumentencommissie heeft dit pleidooi neergelegd bij B en W. De deuren waren destijds de grootste in hun soort in Europa.


Datum: 15-05-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

De bekende kanteldeuren 2x15m en 1x19m zitten toch echt aan de andere kant van het gebouw.


Datum: 16-05-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Beste Willem, ik denk dat de meeste linkse deur hier op foto te zien ook zo'n grote kanteldeur was, later hebben ze daar een kleinere deur ingemaakt, nog meer naar links, op deze foto niet te zien zat de roldeur van het ontvangststation beeldbuizen.
De helft van het gedeelte waar de Philipsgarage vroeger zat is afgebroken toen geb.Rau gebouwd werd. Dus gebouw RF wat hier te zien is, is omstreeks 1977 verkleind van 5 naar 4 hallen. In de ruimte van de grote kanteldeur heb ik meerdere keren Sinterklaas, de kerstviering en nieuwjaars receptie's georganiseerd voor het voltallge personeel van beeldbuizen. Een mooie tijd omdat men niet keek op een kwartje meer of minder.


Datum: 16-05-2008
Naam: Ap ten Hartog  
img

Willem, Leo zal dit ook nog weten dat de zwarte luxe auto's voor de raad van bestuur daar stonden. Dat waren deze kanteldeuren waar ze achter stonden.


Datum: 16-05-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Ik heb nooit bij Philips gewerkt, maar was dhr. Hartman niet het hoofd van de afdeling vervoer en garage? Ik herinner mij die naam uit mijn taxicentraletijd als Philips vervoer uitbesteedde. De afdeling zat toen in Acht.


Datum: 17-05-2008
Naam: Ap ten Hartog  
img

Willem, dhr.Hartman reed op de dienstauto, bij het binnenkomen van einde werktijd moesten zij zich afmelden bij ons.Kon zijn naam niet onhouden hij wees dan op zijn hart, dan wist ik het weer. Leuke tijd was dat.


Datum: 17-05-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Harry Wijsbek, destijds bij ons in de Cyclamenstraat wonend, was in de jaren zestig chef van de Philips Garage. Hij was een zwager van Nelly Wijsbek, zij was met zijn broer Noud getrouwd.


Datum: 11-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Drie studenten van de TUe (architectuur) hebben met twee ontwerpen de prijsvraag over de enorme garagedeuren gewonnen. Deze was uitgeschreven door ontwikkelaar Amvest. In het ontwerp van Jolien de Jong is een deur zo opengewerkt dat het net lijkt of je een bos in kijkt. In het andere ontwerp van Van der Ham en Reuser is van de garagedeur een frame gemaakt. Dat wordt neergelegd en van onder verlicht. Het is te gebruiken als podium of plek van samenkomst. Het is de bedoeling dat de ontwerpen worden uitgevoerd. Amvest will het rijke industriële verleden van het gebied laten terugkomen in de wijk. Bron: ED.