EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5777

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

625 Zwaanstraat

Straat:

Philips Complex Strijp 3/R*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 3 / R

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Gebouw RAU.

Beschrijving

Op de nominatie voor sloop. Hierin zat de afdeling mechanisatie beeldbuizen.


Geplaatst op

12-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-04-2007
Naam: Jos van den Heuvel  
img

Verbaast me dat er tot dusver niet méér reacties op deze foto zijn gekomen!
Dit gebouw was jaren het hart van de CRT beeldbuizen industrie van Philips. Vanaf ca.2000 was de officiële naam van deze afdeling LG/Philips Display Systems. PTE (Production Technology & Engineering). LG/Philips toen (ca.2003) wereldwijd de grootste fabrikant van kleurenbuizen met een jaaromzet van US$ 6 billioen en met totaal 36.000 medewerkers in de diverse productie centra. In dit gebouw werkten ca. 450 mensen welke tesamen verantwoordelijk waren voor de architectuur, het ontwerpen en installeren van productiesystemen voor kleurenbeeldbuizen in de internationale productcentra wereldwijd. Het laatste omvangrijke project wat door deze club werd uitgevoerd (start ca.2001) was het z.g.n. Large Jumbo Project bestaande uit de bouw van 3 nieuwe beeldbuisfabrieken in China, Mexico en Tjechië voor de productie van grote beeldbuizen (Large Jumbo).
Elke fabriek met 2 productielijnen terwijl op elke lijn per minuut 2 beeldbuizen worden geproduceerd. De totale productiecapaciteit kwam op 17.280 per dag.
Afronding van dit gefaseerde project was rondom 2003.


Datum: 03-05-2007
Naam: Huib van Lit  
img

Met veel plezier mocht ik als Fijnmechanisch constructeur 15 jaar meetapparaten voor de beeldbuisfabricage maken. Heel erg jammer, dat dit voorgoed tot de verleden tijd behoort.


Datum: 03-05-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

En niet te vergeten Huib, de vele recepties van de jubilarissen bij beeldbuizen waarop jij jouw muzikale talenten ten gehore bracht met keyboard en de bijbehorende effecten.


Datum: 07-05-2007
Naam: Huib van Lit  
img

Het is bijna 20 jaar geleden dat ik op het konstruktiebureau werkte. Bij het zien van de foto van gebouw RAU heb ik het gevoel of ik gisteren afscheid heb genomen.