EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5776

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Buiten Eindhoven

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Brug over kanaal.

Beschrijving

Ik vond deze foto in een van de albums van mijn vader. Helaas geen info erbij, alleen Eindhoven '35.

Kan dit de brug over het kanaal in Strijp zijn richting Welschap? Ik ben benieuwd. Van dezelfde brug heb ik ook nog een foto nadat ze gebombardeerd was. Als het inderdaad een Eindhovense brug betreft stuur ik die ook nog door.
 


Geplaatst op

12-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-09-2006
Naam: Johan Vervest  
img

Is dit niet de brug over het afwateringskanaal ?


Datum: 13-09-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zie foto 4819. Zo te zien gaat het om dezelfde brug: die over het Beatrixkanaal bij de Oirschotsedijk


Datum: 24-09-2006
Naam: Wim Levens  
img

De gelijkenis is treffend maar ik mis bij mijn foto buiten de bogen het voetgangersgedeelte. Zou het de brug achter de toenmalige spottersplaats kunnen zijn die uitkwam op Landsard? Misschien is er oorlogsinfo over bruggen in Eindhoven die zijn gebombardeerd?


Datum: 24-09-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Het is niet de brug van foto 4819. Behalve de voetpaden zoals Wim al opmerkt zie ik hier 6 vertikale verbindingen tussen de bogen en het dek, op de andere foto maar 4 en die andere foto heeft 2 horizontale balken die de bogen boven verbinden en die zie ik hier ook niet. Ik heb nog niet kunnen vinden of er destijds bij Landsart een brug lag. En Jos, over het afwateringskanaal ken ik geen brug met bogen.


Datum: 15-11-2006
Naam: Huub de Mul  
img

Wim en Tini, ik kan jullie nu vertellen dat deze brug de eerste betonnen brug is die in 1931 gelegd is over het kanaal van Best naar Eindhoven vlak bij de driesprong met het Wilhelminakanaal. Hij werd niet in 1944 door de Duitsers verwoest, zoals ik op ingewonnen informatie foutief meedeelde aan Tini, maar in de meidagen van 1940 door het Nederlandse Leger. Ik betitelde hem als Batabrug en dat is niet helemaal onjuist want er bestond voor de oorlog geen rechtstreekse verbinding van Best naar de Bata en deze brug lag achter de zg. Bata-kolonie. Er is nog veel over de bruggen bij Best te vertellen maar dat is wel Eindhoven buiten Beeld.


Datum: 26-12-2006
Naam: Wim Levens  
img

Huub, hartelijk dank voor de info en de moeite die je deed. Erg interessant. De foto's blijken dus eigenlijk niet thuis te horen op deze site. Ook de andere onderzoekers bedankt voor het zoeken en meedenken.


Datum: 26-12-2006
Naam: Walter Van der Elst  
img

Toch waren het voornamelijk Eindhovenaren, waaronder ondergetekende, die in de jaren 50 bij de driesprong gingen zwemmen en duiken.