EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5718

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

627 Herdgang

Straat:

Oirschotsedijk

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kazernes

Onderwerp 3.:

Constant Rebecque

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Constant Rebecque Kazerne. (2)

Beschrijving

Hans, Bedoel je dat deze foto beter bij het verhaal past dan bij foto 5217?


Geplaatst op

09-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-01-2007
Naam: Arie van den Heuvel  
img

Hier ben ik op een Maandagmorgen (tijdens mijn diesttijd) in de ziekenboeg beland, samen met Toon Braat. We werden met een jeep opgehaald en naar de kazerne gebracht, omdat ze wel wisten wat voor een ziekte het was op Maandagmorgen.


Datum: 30-03-2007
Naam: Erwin Vos  
img

Ja ik was bij de geneeskundige dienst hospik, wij haalden jullie op en legden jullie neer op de ziekenzaal en namen bloed af en prikten ernaast. Hhugh. Ik was bij de geneeskundige troepen Lichting 62.1. Ik heb daar ook een BH in de vlaggenmast gehangen en mocht voor straf een weekeinde niet naar huis. Bedankt voor de mooie plaatjes mensen.


Datum: 22-02-2008
Naam: Anne  
img

Zowel de foto's van vroeger als nu die hier van de kazerne staan zijn mooi, en interessant. Meer zeker ook de verhalen van de oud-dienstplichtigen en andere kenners. Vandaag fietste ik langs het gebouw en zag er twee werkbusjes staan. Weet iemand hier wat de toekomstige bestemming gaat worden? Of staat het volledig leeg nu/voorlopig?


Datum: 24-07-2008
Naam: Sjoerd Haxe  
img

Een bekend gebouw, voor de kazerne stonden twee tanks (AMX ?). Ik fietste hier vaak langs op weg naar de padvinderij. Dat lag hier min of meer tegenover (bereikbaar via een hek en een pad door het bos). Periode rond 1956...


Datum: 24-07-2008
Naam: Eddy Heijting  
img

Wij, mijn broer en ik, zaten daar ook op de padvinderij, maar dat was een eindje verder aan het eind van de Wielewaal. Ik geloof dat onze "troep" prins Willem 1 heette. In ieder geval hadden we blauwe dassen met een oranje rand.


Datum: 24-07-2008
Naam: Sjoerd Haxe  
img

Voor zover ik mij kan herinneren heette de groep ook "Wielewaal " en was er een afdeling voor welpen en padvinders. Je leerde daar wel nuttige dingen oa: seinen (morse-alfabet en vlaggen), knopen leggen, etc. In dat bosgebied was een soort verzamelplaats met één of twee gebouwtjes en een centraal punt gemaakt van gips. Ook heeft die hele groep in de periode 1952-60 nog deelgenomen aan een z.g. Jamboree.


Datum: 25-07-2008
Naam: Ap ten Hartog  
img

Voorbij het gedeelte waar Frits Philips woonde aan de linkerzijde van de weg zaten wij met de padvinders in het bos. Ik zat bij de groep Prins Gustaaf Adolf. Dit was ook in de jaren 1952-1960.


Datum: 26-07-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik heb vanaf '51 tot '60 bij DES gehandbald en kwam elke week wel een paar keer langs deze kazerne. Het was een lange weg om te fietsen, de Oirschotsedijk!


Datum: 23-11-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Eind jaren '90 is het gebouw nog gebruikt voor asielzoekers, achter de kazerne stonden een paar honderd caravans. In 2006 stond het kennelijk weer leeg. Wordt er nog wat mee gedaan? Het terrein biedt volgens mij tal van mogelijkheden.


Datum: 23-11-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Oeps, Paul, een paar E.D.'s gemist? Of ben je in de war met het Beatrixoord ( zie foto 5217)?
Op het complex van de voormalige Constant Rebequekazerne is nu de zgn. ISE-campus gevestigd. Oftewel de Internationale School Eindhoven (zie isecampus.nl)


Datum: 23-11-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Nee, Ben ik ben niet in de war. Beatrixoord was een z.g O.C. Een opvangcentrum, vandaar gingen ze naar een AZC In het OC werden de asielzoekers gevraagd naar hun overwegingen om te vluchten. Ik denk in 1997 werd ook de Constant Rebecque in gebruik genomen door het COA, ik heb er nog enige tijd gewerkt, in de CR dus. Ik dacht dat die ISE was afgeblazen.