EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5690

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij Kronehoef en St. Paulusschool.

Beschrijving

Dwars over de foto de "oude" Wezelstraat met links iets onder de Wezelstraat de St. Paulusschool. Onder links de ruwweg vierkante tuin van het klooster en bij de rechterhoek de boerderij Kronehoef die niet achter de muur verborgen bleef. Achter het parochiehuis staan nog geen langwerpige gebouwen een situatie die ik me meen te herinneren van mijn tijd bij de welpen.


Geplaatst op

08-09-2006

Reacties:

Datum: 08-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Dan moet de afbeelding die ik je ooit gestuurd heb, de desbetreffende boerderij zijn Hans. Hij staat n.l. onder 45 graden op de Kronehoefstraat. En de bewoner wist niet hoe oud de boerderij was. Ik heb n.l. tig foto's gestuurd maar hoor niets van je. Of komen ze niet aan. Er worden er wel eens terug gestuurd?


Datum: 08-09-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Kort na de oorlog bouwden de Engelsen op het terrein achter het parochiehuis (Wezelstraat) een tweetal Nishutten, later gebruikt door de Verkennerij, de Chiro en de vrije jeugdbeweging, ik ging hier b.v. naar een hobbyclub ik dacht rond 1952. Rond 1955 werd het huidige Scoutingonderkomen gebouwd en weer enkele jaren later het huidige Gildehuis van het Catharinagilde Woensel. Toen de huidige Wezelstraat werd aangelegd werd een stuk van de grond waarop deze gebouwen staan geruild zodat dit momenteel een anderre vorm heeft. Ik mis in bovenstaande tekst de naam van de schrijver.


Datum: 08-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik moet het de Akela nog eens vragen maar ik dacht dat de welpen in het Parochiehuis zaten.


Datum: 13-08-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Bij de bevrijding van het vasteland van Europa introduceerden de Britten de Nissen-hut, een snel op te bouwen en gemakkelijk te verplaatsen noodgebouw, dat gekenmerkt werd door zijn halfcylindrische vorm van metalen golfplaten. De uitvinder ervan was Lt Col. Peter N Nissen (1871-1930) een Britse mijnbouwingenieur.