EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5602

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, De Valk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Café de Valk, Kruisstraat hoek De Vriesstraat.

Beschrijving

Het bekende Café de Valk, vroeger bekend als Van den Broek. Rechts op de foto een zaaltje wat er nog niet zo heel erg lang geleden is bijgebouwd. En gelukkig is hier wel rekening gehouden met de bouwstijl van het café en de huizen in de straat.


Geplaatst op

01-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-09-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Je ziet zelfs dat 'n Brabants biermerk vervangen is door een Twents. Links in de laagbouw (bij de 4 ramen) stond het biljart, aan de binnenkant dan.


Datum: 02-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Na meer dan 70 jaar een Brabants biermerk! De Valk is gebouwd door en voor de brouwerij van Huenges en Coolen, brouwerij de Valk. De brouwerij en het biercontract werden overgenomen door Dommelsch.


Datum: 02-09-2006
Naam: Cees van Rooij  
img

De Vriesstraat in, misschien een paar huizen verder dan de Valk woonde dacht ik vroeger Professor Vanilius, een groot goochelaar. Tenminste in mijn herinnering. Ik ben eens een keer bij hem in huis geweest voor een voorstelling. Ik was zodanig onder de indruk dat ik nu ruim 50 jaar later nog steeds als ik daar in de buurt ben de beelden weer zie opdoemen. Weet iemand meer over de Professor?


Datum: 10-08-2007
Naam: Carmen van Dommelen  
img

Het hotel-cafe de Valk is eigendom geweest van Bep en Piet van de Broek en ook als zodanig in gebruik geweest. Vanaf 1968 stond Bep van de Broek samen met Toos van de Ven ieder weekeinde achter de bar en werd er door enkele vaste klanten iedere middag een kaartje gelegd: katten.


Datum: 04-08-2010
Naam: Cor van der Vleuten  
img

De professor Vennilius was volgens mij de hr . Van de Ven


Datum: 25-12-2010
Naam: Willem van de Ven  
img

Professor Vennilius was inderdaad Wim van de Ven (1903-1991). De vader van mijn vader.


Datum: 10-10-2011
Naam: Frans van Zuiden  
img

Dit waren een oom en tante van mij. Ome Piet had uit een vorig huwelijk een dochter, waarvan ik helaas de naam ben vergeten. Zij is in de 60-er jaren teruggekeerd naar Eindhoven. Weet niet of zij nog leeft, zo ja, zou ik contact met haar willen hebben.


Datum: 12-10-2012
Naam: Frans van Zuiden  
img

Ik weet nu weer dat de dochter van Piet van den Broek Toos heette. Ze was getrouwd en naar Canada geëmigreerd. In de 60er jaren is zij terruggekeerd. Heeft nog enkele jaren bij de Grand Bazar aan het Sationsplein hoek Vestdijk gewerkt. Later werd dit Vendomus; thans is het AH winkel.
Uit het tweede huwelijk van Piet en Bep van den Broek-Stelder werd Peter geboren welke, zover ik weet, in Heerlen woont. Hij reageert echter niet op brieven en kaarten welke ik hem geschreven heb.


Datum: 20-02-2014
Naam: Peer Bastings  
img

Mijn nicht Toos vd Broek woont tegenwoordig in bejaardencentrum "Kronehoef".