EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5540

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Gevels en Gevelstenen

Onderwerp 3.:

Overige Gevels en Gevelstenen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Perzische gevel op de Kleine Berg?

Beschrijving

Kleine Berg 47, ijzerhandel Van der Schoot / Kleine Berg 49, handel in Perzische tapijten / Kleine Berg 51, islamslagerij. RHCe Atlantis beeldbank 28774. (Frans)


Geplaatst op

26-08-2006

Reacties:

Datum: 27-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Mooie foto wie heeft een recente of eventueel oude foto van de Kleine Berg, zo ongeveer tegenover drogist/verfwinkel Bayens? Huisnummers van de overburen nu en eerder zijn ook nuttig.


Datum: 27-08-2006
Naam: Anne Troost  
img

Hans kijk eens naar foto 871 het pand van Priems lag bijna tegenover Bayens.
Volgens mij heeft hier langs (Priems) de poort gezeten van Hoppenbrouwers (sigaren).
Bij het RHCe geven de foto's 28724 en 28726 een goede beeld van de overzijde en in het bijschrift staan huis nummers
Op foto 28730 van RHCe staat het bedrijf (Parfumgroothandel weet de naam niet, misschien Peter) wat ook naast Priems zat. Bayens zat, voor de goede orde, tegenover de Prins Hendrikstraat.
Ik denk dat Mieke Taphorn of Gosberge of Gosselink (allemaal delfde persoon) hier een heleboel over moet weten. Zij schrijft er over de Bergen.


Datum: 06-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Was de naastgelegen Slagerij niet Slagerij van Buul?
Gedreven door Henk en Miet van Buul.


Datum: 06-05-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Dat klopt Jan, al vóór 1917 zat er slager H. van Buul, rond 1920 voortgezet door wed. van Buul-vd Goor. In 1934 is het slagerij F. van Buul.


Datum: 06-05-2007
Naam: Lies van Berlo - Kosterman  

De moeder van H. van Buul was Ciska van Buul en maakte vooral die heerlijke zult. Ik meen dat moeder Ciska in de jaren 40 en misschien nog langer in die zaak hielp.


Datum: 12-07-2007
Naam: Lies van Berlo - Kosterman  

Van der Schoot op nr 45, daarnaast Oosterkamp op 47, verder kloppen de nrs.


Datum: 19-11-2007
Naam: Marjan van Buul  
img

Hallo allemaal, wat leuk die foto's! Ik ben de dochter van Henk van Buel en ben op Kleine Berg 51 geboren en denk nog vaak aan die leuke tijd en dat ik mee wilde helpen in de winkel en niet te vergeten de heerlijke verse worst, zult, balkenbrij en de drukke tijden voor de kerst enz!


Datum: 20-11-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Ja Marjan, dat waren tijden, ik meen me te herinneren dat jullie 'n nogal behoorlijk grote zolder (of bijbouw) hadden bij de slagerij.
En het kruidenierswinkeltje van o.a. Opa Thijssen, aan de Hoogstraat, (tegenover de Gestelse Bazar) nostalgie.


Datum: 22-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

In het pand (met de luifel) waarvan een stukje rechts op de foto te zien is, heeft de Vooruitgang gezeten. De Vooruitgang was een winkel waar eind jaren 50 de jaren 60 en misschien ook nog wel in de begin jaren 70 meubels, tapijten, tafelkleden en verlichting verkocht werden.


Datum: 29-08-2008
Naam: Theo van Hugte  
img

Wat leuk die foto's, ik kan me nog heel goed herinneren de Perzenkoning.


Datum: 30-08-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik ook Theo, dat was toch dat kleine menneke die bij jullie in het café kwam.  Hij heeft later nog in het Patronaat in Gestel gezeten als ik het goed heb.


Datum: 31-08-2008
Naam: Theo van Hugte  
img

Dat klopt Ad, dat was Pauke Karsemakers, en die werkte daar bij zijn zus Dien.


Datum: 01-09-2008
Naam: Marjan van Buul  
img

Ja beste mensen, maar voordat de Perzenkoning erin kwam was het een sigaren en sigarettenwinkeltje. Eerst zat Dora Rooijmans erin en daarna Coby en Dick Flierman. Dick werkte bij Philips en was een van de eerste spelers van het toenmalige PSV. Dan heb ik het over de jaren eind 40 begin 50 en ik kan het weten want woonde ernaast. Mijn vader heeft menig pakje sigeretten daar gekocht! Begin jaren 60 is er aan de andere zijde naast slagerij van Buul, de Vooruitgang gekomen, een zaak met meubelen, gordijnen.Ze hadden veel klanten die op afbetaling kochten, dat leek geweldig toen en deze zaak was in handen van de familie Van Heukelom. Zo nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte.


Datum: 24-10-2010
Naam: Ad Thijssen  
img

Dick Flierman is later verhuisd naar de kop van de Kleine Berg, naast Home Decor.
In het pand zit nu een kapperszaak.
Groetjes
Ad Thijssen


Datum: 13-08-2011
Naam: Jan Koonings  
img

En laat ik nu vandaag in de krant lezen dat Coby Flierman - Van Dijk deze week op 87-jarige leeftijd is overleden. Dick Flierman, inderdaad destijds voetballer bij PSV, is al ruim 20 jaar geleden overleden.


Datum: 10-11-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik weet het allemaal nog, Oosterkamp had een kruidenierswinkel, maar wat ik me van hem met het meest herinner was zijn auto, een Am.stationcar met een houten frame aan de buitenkant. Maar in 1950 was hij al weg en kwam er een sigarenzaak in die later door Dick Flierman werd overgenomen. De gevel van van Buul is zo te zien her- of verbouwd, rechts daarvan zat schoenmaker Henkelmans. Diens huis is met de rest van het rijtje t/m 61 afgebroken, dat waren van die lage huisjes waar je letterlijk met de deur in huis viel, een verdieping hadden ze niet. Anne Troost, Priems zat op 54, wij op 56, dan op 58 de familie Trommar en dan pas de poort van de sigarenfabriek. De rest van het rijtje tot de Catharinastraat weet ik ook nog aardig compleet. Laat maar weten of je dat wil weten.