EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5519

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

631 BeA2

Straat:

Landsard

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Overige Parken / Tuinen

Onderwerp 3.:

Camping, Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Camping Eindhoven.

Beschrijving

Een ansicht van de niet meer bestaande Camping Eindhoven. Deze bevond zich volgens mij voor de Beatrixbrug rechts van de verbindingsweg tussen de Oirschotsedijk en de T-kruising Sliffertsestraat/Verkavelingsweg (nu richting De Landsard). Hans weet ongetwijfeld de straatnaam van de weg waar ook nog een "kluizenaar" aan de rand van wei en bos woonde.


Geplaatst op

25-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-08-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Is deze camping niet naar Oerle verhuisd met als naam het Vlutterke? Ook daar weer weg, en daar is nu het papagaaiencentrum gevestigd. Er bestaat nu nog een stukdoodlopende weg vanaf de Oirschotsedijk, achter het crematorium door richting deze camping, onderbroken door de snelweg. Na de snelweg verder gaande als Rijtackersweg langs de boerderij van ik dacht fam. Meijer en nog een huis. Deze weg komt uit op de weg waaraan de camping lag.


Datum: 26-08-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Volgens mij heet de weg waaraan de camping lag, ook de Landsard.


Datum: 26-08-2006
Naam: Bert Nouwens  
img

De camping is verhuisd naar Oirschot en heet Kampeer & Chaletpark Latour


Datum: 26-08-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Bert, is de camping verhuisd van Eindhoven naar Oirschot of  naar Oerle?


Datum: 26-08-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Op zijn site www.holidaymedia.nl schrijft Hans Latour het volgende: Na het meedraaien in het bedrijf van mijn ouders (Camping Eindhoven) heb ik in 1987 een geheel nieuw recreatiebedrijf gebouwd en geëxploiteerd (Camping Latour - Oirschot).
Camping Eindhoven werd gerund door de familie Latour. Hans is daarna het Kampeer- en Chaletpark Latour in Oirschot gestart. Zijn ouders runden daarvoor Camping Latour, ook in Oirschot. Camping 't Vlutterke lag destijds aan de Hoge Vliet in Oerle en werd gerund door de familie van der Sangen (nee, niet die van de Woenselsestraat). Die camping was het vaste koffieadres van de Oerlese postbode Jan Verblackt.


Datum: 27-08-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Camping t Vlutterke moest verdwijnen in verband met het verdraaien van de startbaan op Welschap. De camping zit nu op de weg van Zandoerle naar Knegsel en heet Molenvelden.


Datum: 22-12-2006
Naam: Guido Wilmes  
img

Camping Eindhoven moest om dezelfde reden op deze locatie weg. Op dit moment is een van de velden iets verder het weggetje in wel een kampeerveld van scouting regio Eindhoven geworden. Die kregen niets beters van de gemeente en mogen wel genieten van laag overvliegende vliegtuigen.


Datum: 17-01-2007
Naam: Hendrik van Doren  
img

Voordat de familie Latour eigenaar van deze camping was, was de familie van de Ven eigenaar. In de cantine was een wandschildering van zoon Ton, die later directeur van de Efteling zou worden.