Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 55072
Bijdrager Jan van Rooij
Jaar: 1928
Locatie 1.: Strijp |616 Strijp S
Locatie 2.: Strijp |612 Philipsdorp
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Centrum-Strijp-Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Strijp

Beschrijving Vooraan ligt Strijp met Strijp-S en rechts daarvan Philipsdorp. Links achter de spoorweg ligt Woensel. Daar liggen nu direct naast het spoor de wijken Limbeek-Noord en -Zuid. Rechtsachter zien we het centrum.

Door de hoek rechtsonder loopt de Schootsestraat naar het Trudoplein bij de rechterrand van de foto. Rechts langs Strijp-S ligt de Kastanjelaan. De eerste straat tussen de Schootsestraat en de Kastanjelaan is de Acaciastraat. Bij het kuispuntje iets verder naar rechts ga je rechtsaf de Friezenkampstraat in en na de bocht naar links begint de Doelenstraat. Op het kruispunt met de Schootsestraat ligt linksaf een smal paadje. Dat is jaren later de Vlierstraat geworden.

Linksonder staat op Strijp-S het Natuurkundig Laboratorium. Er staan nog maar een paar van de betonnen fabriekspanden die later De Hoge Rug werden.

Vanaf het Trudoplein loopt de Frederiklaan richting Strijp-S en dan met een bocht naar rechts langs het PSV-terrein richting Steentjeskerk en Willemstraat. (Red.)
Geplaatst op 09-09-2024
Email bijdrager img