Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 55069
Bijdrager Jan van Rooij
Jaar: 1929
Locatie 1.: Centrum Locatie 2.: Strijp
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Centrum-Strijp-Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Centrum-Strijp-Woensel

Beschrijving Deze foto is van 1929. Er is veel moois op te zien, waarvan enkele dingen ook nu nog herkenbaar zijn. Iets links van het midden ligt het voetbalveld van PSV. Dat had toen één overdekte houten tribune. Direct rechts onder het veld staat de nog steeds bestaande Ventoseflat. Direct onder die flat is een overweg. Daar loopt de Gagelstraat nog over de spoorlijn heen. Tegenwoordig is deze straat opgedeeld in drie stukjes. Links in het midden staat de Steentjeskerk. Daarachter staan enkele lichte huizen die nog steeds bestaan in de Gagelstraat tussen de huidige Vonderweg en de Frederiklaan.

Iets onder het midden van de foto staan de Philips-gebouwen tussen de Willemstraat en de Lichttoren. Boven langs die gebouwen loopt de spooraftakking van het Bels lijntje, dat met een overweg de Willemstraat kruist. Links van de Willemstraat is het Wilhelminaplein goed herkenbaar.

Boven het PSV-veld zijn op de achtergrond de Philips-complexen op Strijp-S te zien.

Rechts naast en boven de spoorlijn is Woensel, waar veel gebouwen op deze foto verdwenen zijn, zoals de beide fabrieken. De bovenste was de BaRa-textielfabriek. In dat gebied staan nu woonwijken.

Rechts is de beruchte "Woenselse overweg" te zien. In Woensel zijn enkele doorgangswegen te zien, zoals de Boschdijk, die destijds nog met een knik naar de spoorlijn loopt, in plaats van zoals nu nagenoeg rechtdoor naar de huidige Fellenoord. (Red.)
Geplaatst op 12-08-2024
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 12-08-2024
Naam: Eric Kemperman img

Fenomenaal, net zo mooi als foto 55068. Een plaatje! Hopelijk heeft Jan er nog meer "op voorraad".