EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53840

Bijdrager:

Jaar:

2022

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

511 Driehoeksbos

Straat:

Vijfkamplaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKSV Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Scorebord RKSV Woensel

Beschrijving

RKSV Woensel was een Nederlandse amateurvoetbalclub uit het stadsdeel Woensel. De vereniging ontstond op 25 augustus 1928 na een fusie van de voetbalverenigingen S.D.O., De Krekels, D.J.W. (De Jonge Werkman) en St. Joseph. De club leidde aanvankelijk een zwervend bestaan en speelde wedstrijden aan 'Het Lijntje', Marconilaan, Eckartseweg, Kronehoefstraat, Minckelerstraat, Barrierweg, Lorentzstraat en Zwarte Pad. Vanaf 1948 speelde de club op het terrein van 'steenfabriek Van Hapert' aan de Boschdijk waar nu het vroegere hoofdkantoor van Philips Nederland staat. In 1958 verhuisde de club naar het nieuwe 'Gemeentelijk Sportpark Oude Bosschebaan' in Woensel-Noord. In de jaren zeventig telde de club ruim 1150 leden en was de grootste voetbalvereniging in de provincie Noord-Brabant. In het jubileumjaar 1978 had de club meer dan 70 elftallen die aan de competitie deelnamen.
Vanaf 1990 trad er echter een kentering op die niet meer bleek te stoppen. Het ledenaantal nam zienderogen af en uiteindelijk werd RKSV Woensel op 24 mei 2005 tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering ontbonden. Zie ook foto's 16560 en 37131. (red.)


Geplaatst op

26-10-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-10-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

In de periode van Philips' experimentele televisie trok op zondag een reportagewagen door Eindhoven en omstreken om voetbalwedstrijden te kunnen uitzenden. Woensel was een van de clubs waar die reportagewagen langskwam, helaas ging Woensel toen met 6-0 ten onder tegen Kimbria uit Maastricht. Op andere zondagen werden, als Woensel thuis speelde, grote juten doeken langs de zijlijn aan de Boschdijkzijde opgehangen, want wie het voetballen wilde zien moest ook maar even langs de kassa gaan. In de aanloop naar wedstrijden tussen EVV en PSV was het in de hele stad te merken, en als dan op zondag de tv-camera's aan de Aalsterweg of Frederiklaan werden opgesteld, was het helemaal feest, althans bij de enkeling die over een tv beschikte.