EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53771

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

426 Vredeoord

Straat:

Vredeoord

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Vredeoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sloop Philipscomplex Vredeoord

Beschrijving

In 2006 werd een groot deel van Philipscomplex Vredeoord (complex V) gesloopt. Alleen het karakteristieke en architectonisch zeer waardevolle hoofdkantoor van Philips Nederland bleef overeind. Het is een monument. 
De sloop verliep niet geheel vlekkeloos: bij één van de hoge kantoorgebouwen bleek dat toen de stof- en gruiswolken van de krachtige implosie waren opgetrokken de liftschacht overeind was gebleven. Al gauw werd dit in de volksmond en de media geïnterpreteerd als een postume protestactie van de het jaar ervoor overleden Mijnheer Frits Philips vanwege het naar Amsterdam verhuizen van het wereldwijde hoofdkantoor van Philips. Uiteindelijk moest de eigenwijze liftschacht er echter toch aan geloven, met krachtige mechanische "happers" werd hij stukje bij beetje gesloopt.
In het kantoorgebouw op de foto komen waarschijnlijk appartementen. De rest van het Vredeoordcomplex is reeds vervangen door een nieuwbouwwijkje waarvan de straten vernoemd zijn naar houtsoorten, zoals de straten Loofhout, Naaldhout, Grenenhout en Douglashout. (Red.)
 


Geplaatst op

11-08-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-08-2022
Naam: bert van herk  
img

Ook al hebben ze het hoofdkantoor naar Amsterdam verplaatst, Philips zal altijd Eindhoven blijven. Als je over Philips praat, praat je over Eindhoven. En niet over Amsterdam, dat zal nooit Philips worden. Die wortels liggen in Eindhoven. Amsterdam heeft niks met Philips te maken, Eindhoven wel. Ook al gaan ze naar Beek en Donk, het zal altijd Eindhoven blijven.