EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5376

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhovens team \'Sandbag Daimond\'.

Beschrijving

Het team "Sandbag Diamond" vloog met Republic F 84 Thunderstreak's, een toestel dat, net zoals de T 33's, dagelijks veelvuldig met name boven Woensel en Strijp was te zien. Louis Buelens (zie foto 5118) crashte in zo'n luidruchtige Thunderstreak.


Geplaatst op

15-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-11-2006
Naam: Peter Liebe  
img

Het Sandbag Diamond Team stamt uit 1963 en was een team geformeerd uit het op de Vliegbasis Eindhoven gestationeerde 315 squadron. Er werd gevlogen met vijf F-84F Thunderstreaks. Vier in formatie + een solo.
De toestellen werden NIET voorzien van een kleurenschema en bleven dus gewoon vliegen in hun originele camouflage kleurenschema. Het team vloog voor de eerste keer ter gelegenheid van het 50- jarige bestaan van de Koninklijke Luchtmacht.
Bij het eveneens op Eindhoven gestationeerde 314 squadron werd in 1970 het demonstratie team The Rascals opgericht. Ze vlogen met vier F-84F Thunderstreaks.
Maar doordat de F-84 werd uitgefaseerd was dit team geen echt lang leven beschoren.


Datum: 27-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Bedankt voor je aanvulling, Peter. Inmiddels heb ik het gevoel dat Peter van Gansewinkel (Canada), Mari Kieneker, jij en ik ook in formatie over de mailboxen vliegen met al die mooie foto's.


Datum: 21-09-2014
Naam: Frits Klein  
img

Nr 3 de P180 vloog ik in deze formatie naar Vliegveld Delen, waar onze commandant iets te vieren had bij 306 sqn, dit was een felicitatie vlucht. Vlak na de start verloor ik mijn radiodeck. Dit was voor de vlucht niet vastgemaakt en zat slechts met 2 dockes vast. 306 was uitgerust met F84 RF's -foto verkenners- deze foto is gemaakt door een vlieger van 306 . Het radio deck zit achter de cockpit aan de bovenkant en is van zwart kunststof, nu kijk je recht op de radio sets. Het radio deck is aan het eind van de baan in het gras terug gevonden, gerepareerd en teruggeplaatst. Frits Klein.