EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5374

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Overig DAF

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Houd DAF op de weg. (2)

Beschrijving

In 1993 werd dit het reddingsplan. DAF ging lenen bij de bevolking en wat kon ik als ras Eindhovenaar anders doen, dan dit initiatief een warm hart toedragen. Toen het de firma weer wat beter ging, heb ik het bedrag weer teruggestort gekregen


Geplaatst op

14-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-01-2014
Naam: L.A. van der Monde  
img

Bij het opruimen van papieren van mijn ouders kwam ik twee bewijzen van deelname tegen. Weet u of daar nog iets mee gedaan kan worden? Voor zover mij bekend is het geld nooit teruggestort. Alvast dank voor uw reactie.


Datum: 30-01-2014
Naam: L. Poot  
img

Ook ik ben nog in het bezit van één bewijs HOUD DAF OP DE WEG, waarop het geld nooit is teruggestort. Kan de ras Eindhovenaar mij vertellen hoe dat in zijn werk is gegaan? Zijn er nu nog mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een terugstorting?


Datum: 18-08-2014
Naam: B. van den Berg  
img

Bij het opruimen van de spullen van mijn vader vond ik ook één certificaat. Ik heb geen idee of het geld ooit is teruggestort. Is dit nog na te gaan en bij wie kan ik daar navraag naar doen? Alvast bedankt voor uw reactie.


Datum: 15-09-2014
Naam: D. Tomasouw  
img

Ook ik kwam bij het opruimen van de spullen van mijn vader één certificaat tegen" Houd Daf op de weg". Ik heb geen idee of het geld ooit is terug gestort.
Is dit nog na te gaan en bij wie kan ik daar navraag naar doen?
Alvast bedankt voor uw reactie.


Datum: 03-12-2015
Naam: Hannie Geenjaar-Ehlers  
img

Bij het opruimen van mijn papieren kwam ik twee bewijzen van deelname tegen. Weet u of daar nog iets mee gedaan kan worden? Voor zover mij bekend is het geld nooit teruggestort. Vast dank voor uw reactie.
=== Blijkbaar weet niemand het antwoord, waarom niet eens bij DAF geïnformeerd? Of bij het DAF-museum? (red.) ===


Datum: 03-12-2015
Naam: Eric Kemperman  
img

Ik ben geen jurist, maar op het certificaat staat: "Bij uitloting is terugzending niet nodig. Terugstorting zal via giro- of banknummer plaatsvinden". Dat betekent dat terugstorting automatisch is gebeurd. Impliciete voorwaarde was blijkbaar dat je het geld terugkreeg op hetzelfde nummer als waarvan je het gestort had. Als die bankrekening inmiddels is opgeheven, maakt dat een verificatie vrijwel onmogelijk. DAF heeft vanaf 1995 terugbetaald en in 1996 (volgens info op internet) is "Houd DAF op de weg" opgeheven.


Datum: 05-04-2017
Naam: Bas Bakermans  
img

Ik heb nog vijf certificaten en ook nooit iets teruggekregen. Dacht dat het niet door was gegaan. Nu verneem ik dat sommige mensen wel terugbetaald hebben gekregen.


Datum: 13-04-2017
Naam: Hetty Bonnee  
img

In mijn bezit zijn nog 2 certificaten van elk 100 gulden met de mummers 087909 en 034736 d.d. 22 juni 1993 HOUD DAF op de weg. Kan ik deze nu nog verzilveren? Alvast bedankt.
=== Lees de reactie van Eric Kemperman. Je kunt je voorstellen dat heel veel mensen na terugbetaling hun certificaat als curiositeit hebben bewaard. Omdat de terugbetaling ruim 20 jaar geleden heeft plaatsgevonden zul je het echte antwoord slechts terug kunnen vinden op je bankafschriften of in de archieven, kijk op www.oudefondsen.nl. (Red.) ===