EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5357

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Bosboomstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bosboomstraat, kruising Van Dijckstraat. (2)

Beschrijving

Vergelijk deze foto met het poortgebouw (vroeger) Bosboomstraat / Jan Steenstraat op foto 1843.


Geplaatst op

12-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-11-2007
Naam: Jacques van Bokhoven  
img

Als ik me goed oriënteer zie je onder de poort door het gebouw met de poort die in foto 1843 is afgebeeld. In de jaren 1950 waren er aan de andere kant van het gebouw met de drie poorten op de voorgrond aan weerszijden kruidenierszaken gevestigd. Van hieruit links de Végé; rechts de Coop, meen ik. Ook in het gebouw met de poort in de verte waren destijds ter weerszijden van de poort winkels gevestigd.


Datum: 24-04-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Jacques, er waren inderdaad rechts en links winkeltjes. Vanuit de Jan Steenstraat gezien zat er aan de rechtse kant een drogist van Schaffels en aan de linkse kant een kruidenier (ik dacht de Vivo) van de familie Lamers. En de twee winkels die jij aanhaalt, waren op de Kempensebaan en daar zat inderdaad de Vege van de familie Van Kasteren en twee gezusters (de naam kan ik mij niet herinneren) die daar ook een kruidenierswinkeltje hadden. De Vege heeft er lang gezeten, maar in het andere winkeltje heeft ook nog een visboer en een ijzergereedschapwinkel gezeten. In die winkel kon je in die tijd schroeven, moeren etc. los kopen. En de Coöp kruidenierswinkel was op de hoek van de Paulus Pottersstraat–Tongelresestraat, waar later cafetaria’s zijn gekomen.


Datum: 24-04-2008
Naam: Jacques van Bokhoven  
img

Nu je het zegt, Gerard, Vivo is inderdaad een naam voor de kruidenierswinkel die me wat zegt. Ik dacht dat de drogist in mijn tijd door een Van Thoor werd gerund. Er zat een jongen Van Thoor bij mij in de klas. Mijn tijd betekent 1950-1956, toen ik op weg naar de lagere school hier vaak langs kwam.


Datum: 09-05-2010
Naam: Ariane Basemans  
img

Tot zeker 1960 hebben mijn opa en oma (fam. Walraven) lang in het poortgebouw gewoond (vanuit hier gezien rechts). Zij hebben daar een kruidenierswinkel en postkantoor gehad. Als iemand mij hier meer over kan vertellen graag.


Datum: 30-01-2011
Naam: Lisa van de Ven  
img

Het winkeltje van de familie Lamers zat aan de rechterkant aan de andere zijde, gezien vanuit de foto. Voor zover ik weet heette het winkeltje tot aan de sluiting de IFA. Ik heb daar vele jaren snoepjes gekocht, wat toen nog voor 5, 10 en 25 cent kon (jaren 70 en 80). Mevrouw Lamers was altijd erg aardig en had altijd een witte schort voor.


Datum: 24-12-2011
Naam: Adriana Lamers  
img

Ariane, de Walravens hebben ongeveer tot 1957 op Bosboomstraat 38 het kruidenierswinkeltje gehad. Mijn ouders Henk en Jeanne Lamers hebben het toen van hen overgenomen. Het was inderdaad een Vivo, maar is enkele jaren daarna veranderd in een Ifa-winkel. Dat had iets te maken met de leverancier en de organisatie waar hij zich bij aansloot. Mijn twee zusjes en ik zijn daar alledrie geboren. Helaas heb ik geen foto's van de buitenkant van de winkel in de jaren vijftig, maar wel wat foto's van de opening en de binnenkant van de winkel.


Datum: 18-10-2017
Naam: Heidy Klein geb. Porak de Varna  
img

Hallo, ich suche nach den Kindern von Familie Verkooijen. Sie wohnten in der Tongelressestraat in Eindhoven. Es waren 5 Geschwister einer hieß Frans und einer Peter, sie müssten zwischen 65 und 70 Jahre alt sein. Wir waren im Sommer immer in Renesse bei Familie Acker im "Te Tuin". Würde mich freuen wenn man sich einmal wieder sehen könnte.
<< Vertaling (Red.): Ik zoek de kinderen van de familie Verkooijen. Ze woonden in de Tongelresestraat. Van de vijf kinderen heette er eentje Frans en eentje Peter. Ze moeten nu tussen 65 en 70 jaar zijn. In de zomer waren we altijd in Renesse bij de familie Acker in de "Te Tuin" (redactie: misschien "Theetuin"). Ik zou het leuk vinden elkaar weer eens te ontmoeten. >>