EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53211

Bijdrager:

Jaar:

2021

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Appartementsgebouwen / -complexen

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vergroende Vestdijk

Beschrijving

Na de herinrichting van de Vestdijk is er veel groen gekomen tussen de rijbanen en is het een prachtige straat of eigenlijk meer een laan geworden (fotobijdrager).
Links net buiten de foto staat het gebouw van De Lage Landen (DLL) bij het kruispunt met de Kanaalstraat en de Ten Hagestraat. De aanleiding voor het herinrichten van de Vestdijk was dat de luchtkwaliteit ter plekke niet aan de wettelijk vastgestelde normen voldeed. De gemeente besloot tot het drastisch terugdringen van het autoverkeer. In de vernieuwde Vestdijk zijn drie zones voor planten en bomen. Maar deze zones kunnen ook, samen met het bestaande trottoir, extra brede stoep worden. Voetgangers hebben weer de ruimte en voor fietsers is een centrale brede fietssingel. Hemelwater wordt afgevoerd naar een waterberging onder het wegdek, die in contact staat met de planten en bomen.
In samenwerking met Philips is verlichting ontworpen die dynamisch kan reageren (in kleur en helderheid) op bijvoorbeeld drukte, seizoenen of evenementen. De herinrichting van de straat leidt tot nieuwe gebruiksmogelijkheden. De drie flexibele zones kunnen op allerlei manieren ingevuld worden, afhankelijk van de behoefte. Waar vandaag een extra brede stoep ligt, kan morgen plaats worden gemaakt voor een terras, een tribune, een marktkraam of een taxistandplaats. (Red.) Bron: www.wurck.nl.
 


Geplaatst op

30-09-2021

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto