EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

529

Bijdrager:

Jaar:

1928

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

't Hofke

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

Landbouwschool / Helicon Groenschool / Stedelijke Sierteeltschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Groepsfoto van de 1e Landbouwschool

Beschrijving

In januari 1926 opende de school met 15 leerlingen. Al snel werden er dat 47, verdeeld over drie klassen. In 1928 kwam het bestuur volledig in handen van de N.C.B. Er bestaan nog slechts weinig foto's van, maar op bovenstaande poseren leerlingen, docenten en de kapelaans van de Pas en van Schaijk. Zittend geheel links ziet u de directeur de heer Peels. De lokatie: natuurlijk voor hun school, het voormalige Gemeentehuis van Tongelre.


Geplaatst op

23-06-2005

Reacties:

Datum: 15-02-2006
Naam: Yvonne Henderson  
img

Ik zou graag willen weten waar kapelaan van de Pas op deze foto staat. Wie o wie weet dit?


Datum: 28-03-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Yvonne, er staat maar een kapelaan op (of dat kapelaan Van de Pas weet ik niet).
In het boek Tongelre oh Tongelrestaat op pg.26 eveneens een groepsfoto en daar staan wel 2 kapelaans op. Afgaande op de onderstaande tekst zou de meest linkse kapelaan ( kan dat wel, een linkse kapelaan ?) Van de Pas moeten/kunnen zijn.
De R.K. Lagere Landbouwschool resideerde van 1926 -1930 in het daartoe verbouwde raadhuis. Vanaf 1930 was er sprake van nieuwbouw aan de Geestenbergstraat, inclusief de directeurswoning van de heren Peels en Meijs.


Datum: 20-11-2006
Naam: Tonny van den Boomen  
img

Op deze foto staat maar een geestelijke n.l. de pastoor Van Vlokhoven.


Datum: 10-07-2007
Naam: Martin Vermeulen  
img

Op deze foto staat, als ik het goed heb, 4de van links, middelste rij, mijn oom Antoon van Tuyl uit Woensel. En boven in het midden, de rechter persoon Tinuske(?) Keijzers.


Datum: 26-04-2009
Naam: Peter Vermeulen  

Onderste rij vlnr: Meester Peels, Raadslid Schenkelaars, Wethouder van der Putt, Pastoor van Vlokhoven, Dr Dekkers (landbouwconsulent), Harrie van Stiphout (uit Woensel), van Lierop (uit Strijp).
Midden: Sjefke Coppelmans (uit Gestel van de tuincentra), Teunissen (uit Dommelen), Bert Keijzers (Woensel), Antoon van Tuyl (Woensel), Tinus de Goey (Woensel), Piet Teunissen (Dommelen), Gerrit Louwers (Gestel), Harrie Renders (Nederwetten), Gerrit Verhagen (Veldhoven), Jan Keijzers (Woensel), Huub van Poppel (Tongelre), Bert Janssen (Nuenen), Tinus van Acht (Acht), Frans Renders (Acht), Jan Habraken (Nuenen).
Bovenste rij: ?, van Poppel (Tongelre), Tinus Janssen (Nuenen), ?, daarboven ?, Frans Keijzers (Woensel), Dorus van Acht (Acht), Tinus Renders (Acht) en Hannes Vogels (Acht)


Datum: 30-01-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Het huis van de ëerste directeur van deze school de heer Peels en de latere directeur de hr.Meijs was gelegen aan de Urkhovenseweg, tegenover het "Looijershuisje" en de boederij van Janus Leijten, nu restaurant "de Merckthoef" De landbouwschool was gebouwd achter het woonhuis van de directeur en achter de oude pastorie. De "tuin"van de landbouwschool liep langs de tuin van de familie Lemmens, die woonde op de hoek van de Urkhovenseweg en de Geestenbergstraat, dat toen een breed zandpad was. Verder liep de tuin door achter twee van de drie huisjes aan de Geestenbergstraat. Deze huisjes werden bewoond door de familie Duffhuis, later door de familie Smits en het tweede
huis door de familie Aerts-v.d. Loo. Verderop in de Geestenbergstraat, nu het Pijlstaartpad, bijna aan de Hogenweg woonde zoals ik me kan herinneren de familie van der Pas en later, enkele jaren, de familie Teunis-Stoutjesdijk .