EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52757

Bijdrager:

Jaar:

1989

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

639 Bosrijk

Straat:

Zandkasteel

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Gebouwen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oud luchthavengebouw

Beschrijving

Bezoek van Canadese oorlogsveteranen aan Eindhoven. De foto is gemaakt op 13 juni 1989 voor het gebouw met de verkeerstoren.
Dit luchthavengebouw is een rijksmonument. Het is gebouwd in 1934/1935 naar ontwerp van ir. D.Roosenburg voor de toenmalige burgerluchthaven Welschap. Het pand is in een functionalistische stijl gebouwd en kwam tot stand in het kader van een werkverschaffingsproject. Anno 2021 is het een lunchroom.
Herkent iemand namen van personen? Of weet u meer over het bezoek van deze veteranen? Stuur dan even een reactie met die informatie. (Red.)


Geplaatst op

10-05-2021

Reacties:

Datum: 13-05-2021
Naam: Paul van der Cingel  
img

Begin jaren '50 was er een terras voor de verkeerstoren en werden er op het vliegveld demonstraties gehouden door de luchtmacht. Met ons gezin gingen we er regelmatig heen en zo hebben we de eerste Gloster Meteors gezien, de eerste straaljagers van de luchtmacht. Op andere dagen werd het vliegveld gebruikt door zweefvliegers. De zweefvliegtuigen werden door een jeep de lucht in getrokken. Als de vaart er goed in zat werd de kabel losgekoppeld en viel op het gras.