EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

52409

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto hele stad

Beschrijving

Het jaar van deze foto is onbekend, maar wordt geschat in de jaren veertig. Op de grote versie van de foto zijn met wat speurwerk nogal wat herkenningspunten te vinden. Op de foto ligt het noorden niet precies boven, maar onder de linkerbovenhoek, dus de foto is iets linksom geroteerd.
Het centrum ligt midden op de foto. Midden onder is goed de splitsing van de Aalsterweg en Leenderweg te zien en rechts daarvan de Heezerweg. Vanuit het centrum loopt het Eindhovens Kanaal naar rechtsboven. Iets boven het spoorwegemplacement is de IJzeren Man herkenbaar. Ook de spoorlijn vanuit het centrum naar het oosten is goed herkenbaar. Die splitst zich in Tongelre, schuin onder de IJzeren Man, naar rechtsboven (richting Helmond) en rechtsonder (Weert). Links liggen in het groengebied aan de Boschdijk de gebouwen van de RPI, nu de Grote Beek. Links in het midden is het driehoekje herkenbaar van de Woenselse Markt. Links net onder het midden is ook het Beatrixkanaal goed herkenbaar.


Geplaatst op

01-04-2021

Reacties:

Datum: 01-04-2021
Naam: Eric Kemperman  
img

Het is jammer dat de foto zo onscherp is, maar ik meen toch de Demer in gebombardeerde staat te zien. Verder nog geen spoor van hoogspoorwerkzaamheden. Gemaakt ergens tussen 1942/1944?


Datum: 03-04-2021
Naam: Sierd Loman  
img

De foto is erg onscherp, maar afgaande op de bebouwing van de wijken waar ik opgroeide rond de Boschdijk schat ik de foto inderdaad op 1942-1944. Dit naar aanleiding van de website met opgave van alle constructiejaren. De bebouwing van 1930-1940 van Woensel West tot aan de Marconilaan, Boschdijk oostelijke deel, Pastoor van Arsplein en de wijk rond het Hendrik de Keyzerplein liggen er al.